Профільний комітет Ради рекомендує припинити дію низки угод з Росією та Білоруссю

Профільний комітет Ради рекомендує припинити дію низки угод з Росією та Білоруссю

Укрінформ
Комітет Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва рекомендує припинити дію низки угод з Росією та Білоруссю.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні на сайті Верховної Ради.

З метою приведення договірно-правової бази України у відповідність до національних інтересів України та відсічі політико-дипломатичними методами російської збройної агресії проти України, а також розвитку співробітництва з дружніми іноземними державами комітет рекомендує Верховній Раді схвалити проєкти законів про припинення дії Угоди між урядами України та РФ про міжнародне автомобільне сполучення, Угоди між урядами України та Білорусі про трудову діяльність та соціальний захист громадян України та РБ, які працюють за межами своїх держав. 

Також комітет рекомендував припинити ряд угод України із Сирією, Іраном, вихід з деяких міжнародних договорів, укладених у рамках СНД. 

Читайте також: Україна розірвала угоду з Росією про інвестиції

Зокрема комітет рекомендував ухвалити проєкт заяви про засудження діяльності Корпусу вартових Ісламської революції і визначення його статусу як терористичної організації. У зв’язку з відверто недружньої політикою Ірану по відношенню до України та діями, а також підтримкою загарбницької війни Росії проти України пропонується визнати Корпус вартових Ісламської революції терористичною організацією, яка має понести відповідальність як поплічник держави-терориста РФ.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів 11 серпня припинив дію угоди між Україною і РФ про координацію діяльності залізничного транспорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-