Депутат Бундестагу розкритикував Шольца за брак довіри до України

Депутат Бундестагу розкритикував Шольца за брак довіри до України

Укрінформ
Відомство канцлера Німеччини, постійно гальмуючи постачання Україні вкрай необхідної зброї, працює на руку Путіну.

Про це заявив депутат Бундестагу від опозиційного Християнсько-демократичного союзу Родеріх Кізеветтер в інтерв’ю телеканалу n-tv, передає Укрінформ.

«Це надзвичайна війна на виснаження, яку спричинило вагання у підтримці. Можливо, навіть особливо - з боку Німеччини», - сказав політик.

Колишній офіцер Бундесверу зауважив, що ЗСУ воюють в умовах, у які Бундестаг ніколи б не відправив німецьких військових – без переваги в повітрі, при нестачі боєприпасів, труднощах із постачанням запчастин, проблемами з ротацією особового складу.

Кізеветтер нагадав, що його країна передала Україні лише 16 танків Leopard. І водночас відмовилася брати участь у «коаліції винищувачів», хоча могла б надати близько 30-40 своїх літаків Eurofighter, які незабаром будуть виведені з експлуатації. А тепер через брак політичної волі ФРН ще й зволікає з передачею крилатих ракет Taurus.

Читайте також: В уряді Німеччини зараз не розглядають передачу ракет Taurus Україні — Bild

«Німеччина повинна була масово виробляти боєприпаси протягом зими. Британці запропонували збільшити їх виробництво у вісім разів. Німці нічого не зробили. Це дозволило росіянам глибоко окопатися… Якби Україна завчасно отримала західні винищувачі, оборона (військ РФ – ред.) могла бути давно знищена», - дорікнув політик.

Він додав, що окрім гасла «підтримуватимемо Україну, доки це буде потрібно», треба було оголосити й інше: «допомогти якнайшвидше і якнайбільше».

За словами депутата, складається враження, ніби окремі країни, зокрема й Німеччина, більше переймаються, «щоб Росія вичерпалася, не зазнавши поразки – і заради цього готові прийняти поразку України». При цьому Кізеветтер указав на два основні хибні, з його точки зору, припущення, які панують у відомстві канцлера ФРН: мало довіри до Києва та відсутність усвідомлення, що Україна насправді перешкоджає поширенню війни і тим самим захищає свободу Європи.

«Важливо довіряти Україні. Натомість кажуть, що невідомо, чи атакують українці російську територію. Однак це дозволено міжнародним правом, якщо воно є пропорційним, і цивільні цілі не атакуються. Це має стратегічний сенс і є політкоректним - атакувати об’єкти в Росії, які сприяють війні», - переконаний депутат.

Читайте також: Депутат Бундестагу закликає дати Україні більше зброї, а не критикувати ЗСУ

При цьому, зауважив він, Шольц недостатньо чітко артикулює громадянам ФРН завдання у війні, кажучи, що «Росія не повинна перемогти».

«Метою Путіна є захоплення не лише України та Білорусі (з якою фактично це вже відбулося), а й країн Балтії та Молдови», - попереджає політик, закликаючи не довіряти Росії, яка зацікавлена в тимчасовому перемир'ї, аби накопичити сили та атакувати знову.

Україна має повністю визволити свою територію в межах 1991 року, а партнери повинні підтримати її в цьому, що включає забезпечення усім необхідним, підсумував політик-консерватор.

Як повідомлялося, канцлер ФРН Олаф Шольц заявив, що Німеччина не планує найближчим часом постачати Україні крилаті ракети Taurus.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-