На фактичне збільшення чисельності працівників НАБУ цьогоріч немає коштів - Арахамія

На фактичне збільшення чисельності працівників НАБУ цьогоріч немає коштів - Арахамія

Укрінформ
Верховна Рада може у цьому році прийняти законопроєкт, яким буде збільшено чисельність працівників Національного антикорупційного бюро, але по факту це запрацює лише з 2024 року, бо кошти для реалізації цього кроку потрібно закладати у бюджет.

Про це голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«Є бажання збільшити кількість співробітників НАБУ. Зараз 750 людей - гранична кількість, і є бажання збільшити їх до 1 000. Із (реалізацією – ред.) цього пов’язані, у тому числі, додаткові бюджетні кошти, які треба виділяти. Тобто, це точно не відбудеться у цьому році. Можливо, ми приймемо це цьогоріч, але запрацює це лише з наступного року, бо треба ці кошти закладати у бюджет», - пояснив Арахамія.

Водночас він зазначив, що у НАБУ наразі є досить багато вакансій.

Читайте також: Арахамія вибачився перед українцями за скандали з депутатами ВР

«Ніхто не заважає їм набирати (людей – ред.), ми на це взагалі не (впливаємо – ред.). Нехай НАБУ набирає людей, і нехай вони працюють», - заявив голова парламентської фракції «Слуга народу».

Як повідомлялося, 21 червня директор Національного антикорупційного бюро Семен Кривонос заявив, що НАБУ направило до антикорупційного комітету парламенту законопроєкт, який передбачає поетапне збільшення штатної чисельності відомства з 700 до 1000 працівників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-