НАБУ хоче поетапно збільшити штат на 300 посад - Кривонос

НАБУ хоче поетапно збільшити штат на 300 посад - Кривонос

Ексклюзив
Укрінформ
НАБУ направило до антикорупційного комітету парламенту законопроект, який передбачає поетапне збільшення штатної чисельності відомства з 700 до 1 000 працівників. 

Для цього у бюджеті на наступний рік потрібно передбачити додаткові кошти. Про це повідомив директор Національного антикорупційного бюро Семен Кривонос в інтерв’ю Укрінформу.

“Наприкінці травня ми надіслали законопроєкт до антикорупційного комітету Верховної Ради. Чекаємо на його реєстрацію і подальше обговорення, просування у Верховній Раді”, - сказав Кривонос.

Він розповів, що з’явилася необхідність збільшити кількість працівників у зв’язку зі зростанням кількості кримінальних справ, які є у провадженні бюро.

Читайте також: Кривонос сказав, які злочини будуть у пріоритеті НАБУ

“Починаючи з моменту створення бюро у 2015 році і до сьогоднішнього дня, кількість проваджень суттєво зросла. На початку роботи було близько 250 кримінальних справ. Станом на кінець 2022 року - уже 716. Це складні провадження, які стосуються серйозних схем розкрадання бюджетних коштів, діяльності злочинних організацій і вимагають залученості великої кількості детективів. Тому навантаження на слідчі підрозділи суттєво зростає”, - аргументує він.

Також Кривонос звертає увагу, що після нашої перемоги на повоєнне відновлення буде спрямований значний обсяг коштів, а їх розподіл і використання має бути максимально підзвітним і прозорим.

“Ми маємо забезпечити ефективний моніторинг і контроль процесу відновлення країни. І навантаження на бюро в цій частині також зросте”, - пояснює він.

За словами директора НАБУ, для збільшення кількості працівників необхідно у держбюджеті на наступний рік передбачити додаткові кошти. Також у питанні фінансування бюро розраховує на підтримку міжнародних донорів.

Як свідчить досвід Бюро, значну частину наших матеріальних потреб, пов’язаних з підготовкою кадрів, покривають саме вони. Тому фінансове навантаження буде розподілене між державним бюджетом і допомогою міжнародних донорів”, - сказав Кривоніс.

Читайте також: Окремий підрозділ НАБУ розслідує корупцію в Укрзалізниці з 2015 року - Кривонос

Він сказав, що якщо “завтра збільшити штат на 300 посад, то нам необхідно більше мільярда гривень”.

“Але, розуміючи серйозне навантаження на держбюджет, у перехідних положеннях до законопроекту ми запропонували поетапне збільшення штатної чисельності НАБУ починаючи з 2024 року. Це дозволить більш рівномірно розподілити видатки та не створить надмірне навантаження на державний бюджет”, - говорить директор бюро.

Кривоніс зазначив, що, оцінюючи фінансування бюро, потрібно враховувати розрахунки економічного ефекту від діяльності НАБУ і САП за минулий рік, які склали понад 3 млрд грн.

Також впродовж минулого року по угодам зі слідством на ЗСУ було передано ₴1,7 мільярда, у тому числі на “Армію дронів” спрямовані близько ₴700 мільйонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-