Осінь має стати часом нового пакету санкцій ЄС проти Росії – Зеленський

Осінь має стати часом нового пакету санкцій ЄС проти Росії – Зеленський

Укрінформ
Україна має наполягати на ухваленні Європейським Союзом восени нового пакету санкцій проти Росії.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив під час наради з керівниками закордонних дипломатичних установ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Він зазначив, що в різних партнерів різна швидкість санкційної політики щодо РФ: хтось лідирує, хтось вагається, хтось допомагає державі-агресору обходити санкції. Окрім того, за словами Зеленського, Росія продовжує отримувати компоненти для оборонної промисловості попри санкції.

"І, на жаль, ми маємо перетворювати такий жаль на новий тиск, на нові рішення заради України та глобальної безпеки. Принципове завдання – максимально обмежити виробничий потенціал Росії і щоденно переконувати партнерів та відповідні компанії, приватні структури, закривати всі можливі шляхи постачання критичних компонентів у Росію", – наголосив Президент.

Читайте також: Зеленський: Санкційний тиск світу проти Росії заслуговує на суттєве збільшення

Він зауважив на необхідності синхронізації швидкості санкційної політики між партнерами. "Ті, хто відстає у санкціях, мають відчути, наскільки важливо бути швидшими. Осінь має стати часом нового пакету санкцій Євросоюзу проти Росії. І все це абсолютно досяжні цілі", – підсумував глава Української держави.

Як повідомлялося, наразі Рада Європейського Союзу схвалила 11 пакетів економічних та індивідуальних санкцій щодо Російської Федерації через війну проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-