Зеленський: Санкційний тиск світу проти Росії заслуговує на суттєве збільшення

Зеленський: Санкційний тиск світу проти Росії заслуговує на суттєве збільшення

Відео
Укрінформ
Забезпечити перемогу справедливості, коли всі, хто винен у терорі, нестимуть відповідальність, можливо, якщо щодня збільшувати тиск на державу-агресора.

Про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні, передає Укрінформ.

«За попередніми даними, дві ракети по Кривому Рогу були випущені з території тимчасово окупованого Криму, з району міста Джанкой. І це знову доводить, що для безпеки наших міст, для захисту українців, українок, наших дітей потрібно, щоб у наших військових було достатньо далекобійної зброї. Достатньо засобів ураження терористів. Санкційний тиск світу проти Росії заслуговує на суттєве збільшення», - зазначив глава держави.

Відео: ОП

Президент розповів, що зараз з’являється дедалі більше відкритої інформації, зокрема розслідувань журналістів, про те, як Росія обходить глобальні санкції та отримує критичні компоненти для виробництва зброї. За його словами, Україна неодноразово надавала таку інформацію партнерам у закритому режимі.

«Треба діяти усім разом. Суттєво посилювати санкції за терор. Суттєво обмежувати канали доставки в Росію критичних компонентів для виробництва ракет. Та відповідати рішучістю – саме рішучістю в постачанні Україні необхідної сучасної зброї, зокрема далекобійних ракет, щоб ми могли зняти цю терористичну загрозу, яку Росія створює проти наших людей, проти наших дітей», - наголосив Зеленський.

Читайте також: РФ в обхід санкцій купує товари подвійного призначення на мільярди доларів

Він відзначив, що попри будь-який російський терор та спроби шантажувати світ, «спільної нашої сили – усіх у світі, хто цінує життя, – достатньо, щоб подолати зло».

«Ми можемо не лише завдати поразки державі-терористу, а й забезпечити перемогу справедливості, коли всі, хто винен у терорі, нестимуть відповідальність. Але для цього потрібно щодня, щотижня, щомісяця збільшувати нашу співпрацю та збільшувати тиск на агресора. І я дякую всім у світі, хто саме так і робить», - додав Президент.

Читайте також: Росію позбавлять доступу до технологій країн G7 - Штати ввели додаткові санкції

Як повідомляв Укрінформ, уранці 31 липня росіяни завдали по Кривому Рогу ударів двома балістичними ракетами, поціливши в житлову багатоповерхівку і навчальний заклад. Шестеро людей загинули, серед них - 10-річна дівчинка; 75 осіб, зокрема шестеро дітей, постраждали.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-