Енергетика взимку і відносини з ЄС: Зеленський зібрав Конгрес місцевих та регіональних влад

Енергетика взимку і відносини з ЄС: Зеленський зібрав Конгрес місцевих та регіональних влад

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський провів засідання Конгресу місцевих та регіональних влад в Івано-Франківську.

Як передає Укрінформ, про це Офіс Президента повідомляє у Телеграмі.

«На порядку денному Конгресу - три магістральні теми. Перша - це енергетика й захист нашої енергетичної інфраструктури від ударів російських терористів. Очевидно, що цієї осені та зими ворог спробує повторити терор проти української енергетики. Маємо бути готові до цього як на державному рівні, так і на рівні кожної громади, кожного нашого міста й села», - заявив Зеленський.

Друга тема, за словами глави держави, це робота з партнерами. Зокрема, Формула миру та підготовка Глобального саміту миру, гарантії безпеки для України на шляху до НАТО, відносини та переговори з державами Альянсу щодо вступу України.

Засідання Конгресу місцевих та регіональних влад в Івано-Франківську / Фото: ОП

«А також ключове завдання України на цей рік у відносинах із Євросоюзом: початок переговорів щодо членства України. Вважаю правильним, щоб усі ви були поінформовані щодо конкретики цієї нашої міжнародної роботи», - заявив Президент.

І третє питання, як зауважив Зеленський, надзвичайно емоційне нині, - це сприйняття людьми роботи державної та місцевої влади крізь призму витрат бюджетів різного рівня.

Читайте також: Укренерго відпрацьовує варіанти подолання наслідків ворожих атак під час опалювального сезону

«Бюджет - це завжди дзеркало пріоритетів держави, області, громади. Нині перший пріоритет усюди в Україні може бути лише один: це оборона. Другий пріоритет - соціальна стійкість України: кожного міста, кожної громади, тобто це захист нормального життя людей», - зазначив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, 30 липня в Івано-Франківську Президент Володимир Зеленський відвідав реабілітаційний центр і нагородив українських захисників.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-