Укренерго відпрацьовує варіанти подолання наслідків ворожих атак під час опалювального сезону

Укренерго відпрацьовує варіанти подолання наслідків ворожих атак під час опалювального сезону

Укрінформ
НЕК «Укренерго» пропрацьовує разом з місцевою владою ефективні варіанти якомога швидшого подолання наслідків будь-яких ворожих атак на енергетичну інфраструктуру.

Про це голова правління компанії Володимир Кудрицький розповів на спільному з очільником Донецької ОВА Павлом Кириленком брифінгу, передає Укрінформ.

«Минулого року ми напрацювали абсолютно унікальний досвід і з Донецькою ОВА, і з операторами критичної інфраструктури з усунення наслідків таких екстремальних ситуацій. Ми зараз аналізуємо цей досвід і маємо всі шанси підготуватись набагато краще до наступної зими просто через те, що вже набагато більше знаємо. Тому ми будемо готові», - зазначив Кудрицький.

Він додав, що обсяги ворожих атак залишаються єдиним невідомим фактором у забезпеченні Донеччини електроенергією наступної зими. Енергетики точно знають, якою буде пропускна здатність мережі, який обсяг виробництва електроенергії буде в регіоні, і, за умов відсутності масованих ракетних ударів, опалювальний сезон пройде спокійно, висловив упевненість голова правління Укренерго.

Однак, за його словами, розраховувати на такий оптимістичний сценарій - недоступна зараз розкіш, тож Укренерго пропрацьовує разом з місцевою владою ефективні варіанти якомога швидшого подолання наслідків будь-яких ворожих атак.

Читайте також: На Донеччині належне проходження опалювального сезону неможливе у дев’яти громадах - ОВА

Як повідомлялось, станом на 28 липня, Укренерго провело ремонт та повернуло в роботу дві магістральні лінії на сході країни, які кілька днів тому пошкодили російські обстріли. Це підвищило надійність видачі потужності електростанцій регіону та живлення споживачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-