Рада прийняла закон, який скасовує радянські норми переходу міста в селище

Рада прийняла закон, який скасовує радянські норми переходу міста в селище

Укрінформ
Верховна Рада України прийняла закон, який скасовує радянські норми переходу міста в селище і встановлює порядок утворення, ліквідації, встановлення та зміни межі територіальних одиниць України.

За відповідний закон №8263 "Про дерадянізацію порядку розв'язання окремих питань адміністративно-територіального устрою України" проголосувало 262 народних депутати, повідомив у Телеграмі народний депутат Ярослав Железняк, передає Укрінформ.

Прийнятий документ прибирає радянське регулювання даних питань та впроваджує регулювання на рівні українського законодавства.

Читайте також: Рада закликає світову спільноту забезпечити обмін та повернення полонених захисників Маріуполя

Закон регламентує процедури утворення населених пунктів, встановлення (зміни) їх меж, зміну категорій населених пунктів, встановлення (зміну) меж районів у місті, найменування населених пунктів та районів і утворення, ліквідацію районів, встановлення (зміну) їх меж та зміну їх адміністративних центрів.

Депутати переконані, що прийняття даного закону дозволить закріпити окремі здобутки реформи адміністративно-територіального устрою України та визначити на законодавчому рівні процедури розв'язання деяких питань адміністративно-територіального устрою, а також скасувати акт радянського законодавства, який досі застосовується та є чинним на території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-