Рада закликає світову спільноту забезпечити обмін та повернення полонених захисників Маріуполя

Рада закликає світову спільноту забезпечити обмін та повернення полонених захисників Маріуполя

Укрінформ
Верховна Рада закликає світову спільноту забезпечити обмін та повернення в Україну військовополонених захисників Маріуполя.

Про ухвалення відповідної постанови №9525 народний депутат із парламентської фракції «Голос» Ярослав Железняк повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

Він уточнив, що за ухвалення документа проголосували 293 депутати.

Так, ВР закликає міжнародні інституції, парламенти та уряди іноземних держав активізувати міжнародні і національні зусилля з метою звільнення та повернення в Україну всіх українських військовополонених та всіх незаконно утримуваних громадян України, передусім військовополонених захисників Маріуполя.

Український парламент також звертається до Міжнародного комітету Червоного Хреста, Комітетів ООН проти катувань та з прав людини з вимогою посилити зусилля для забезпечення покращення умов утримуваних Росією українських військовополонених та запобігання катуванню, приниженню честі та гідності, порушенню прав людини, встановлення місцеперебування всіх бранців – громадян України.

Читайте також: Єрмак розкрив деталі повернення командирів-азовців із Туреччини

Водночас Верховна Рада закликає міжнародне співтовариство посприяти притягненню до відповідальності всіх винних у вчиненні воєнних злочинів та злочинів проти людяності на території України, у тому числі військово-політичного керівництва Російської Федерації за вчинення злочину агресії шляхом створення спеціального міжнародного трибуналу.

Крім того, український парламент звертається до світової спільноти з проханням посилити політико-дипломатичний та санкційний тиск на Росію, а також продовжити всебічну підтримку України – до перемоги.

Читайте також: Треба відновити міжнародні місії для розслідування теракту в Оленівці - правозахисник

Як повідомлялося, українські військові понад 80 днів тримали оборону Маріуполя. 16 травня 2022 року розпочалась евакуація захисників із заблокованого російськими загарбниками заводу «Азовсталь». Захисники міста опинилися в російському полоні. Звільнення полонених відбувається поступово. Близько 700 бійців бригади «Азов» досі перебувають у полоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-