ВР на найближчому засіданні розгляне законопроєкт про відновлення е-декларування — Кравчук

ВР на найближчому засіданні розгляне законопроєкт про відновлення е-декларування — Кравчук

Ексклюзив
Укрінформ
Верховна Рада на найближчому засіданні розгляне у першому читанні законопроєкт про відновлення електронного декларування.

Про це заступниця керівника парламентської фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук розповіла в коментарі Укрінформу.

“Скоріше за все, незабаром у ad hoc режимі буде зареєстровано нову редакцію законопроєкту про відновлення електронного декларування. Він буде винесений на голосування на найближче засідання парламенту. Основою для ухвалення має бути той текст, який погоджений Міністерством юстиції та МФВ”, — сказала Кравчук.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада на початку повномасштабної війни призупинила процес обов'язкового декларування майна чиновниками, дозволивши подати дані про свої статки вже після скасування воєнного стану. При цьому НАЗК залишило можливість для добровільного подання декларації.

Читайте також: МВФ наголосив на важливості відновлення в Україні декларацій для чиновників

Нині на розгляді в парламенті перебуває законопроєкт №8071, який відновлює процес подання та перевірки електронних декларацій. Міністерство юстиції розробило свою версію законопроєкту про повернення електронного декларування для державних посадовців. Урядовий проєкт піддавався критиці з боку антикорупційних організацій та громадянського суспільства.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук закликав народних депутатів підтримати законопроєкт про відновлення подання електронних декларацій.

Фото: Фейсбук Олена Кондратюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-