Зеленський обговорив із Сунаком оборонні потреби та російський терор Одеси

Зеленський обговорив із Сунаком оборонні потреби та російський терор Одеси

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив із Прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком російські обстріли українських портів і Одеси та актуальні оборонні потреби України, а також безпекові гарантії.

Про це йшлося під час телефонної розмови лідерів, повідомив глава Української держави у Твіттері.

"Розповів про щоденні намагання Росії зруйнувати історичний центр Одеси та портову інфраструктуру. Ми мусимо захистити Одесу. Україна потребує термінового посилення ППО для захисту історичної спадщини та продовження Чорноморської зернової ініціативи. Обговорили нашу подальшу оборонну співпрацю, перебіг українських наступальних операцій. Передав актуальні оборонні потреби України", - поінформував Зеленський.

Читайте також: Їжа не зброя: Боррель засудив обстріл Росією українських портів

Президент та глава британського уряду також відзначили ухвалення країнами “Групи семи” спільної декларації про підтримку України на Вільнюському саміті НАТО та подальше приєднання до неї інших країн. Зеленський і Сунак скоординували майбутні кроки для її наповнення конкретними гарантіями безпеки на двосторонній основі.

Читайте також: Резніков – про саміт НАТО у Вільнюсі: Це потужний крок уперед

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 23 липня російські війська здійснили масовану атаку по території Одеси та області. Загарбники випустили 19 ракет різного типу. Удар припав на історичний центр Одеси, внесений до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Унаслідок атаки пошкоджено 29 об'єктів культурної спадщини.

У ніч на 24 липня Росія здійснила атаку дронами по портовій інфраструктурі Дунаю на Одещині. Внаслідок влучань зруйновано ангар із зерновими, пошкоджено резервуари для збереження інших видів вантажів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-