Резніков розповів про боротьбу з корупційними ризиками в Міноборони

Резніков розповів про боротьбу з корупційними ризиками в Міноборони

Укрінформ
У Міністерстві оборони України проводяться структурні зміни для запобігання корупційним ризикам - йдеться про розподіл функцій і повноважень серед підрозділів оборонного відомства.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков на пресконференції "Як реалізувати антикорупційну політику в секторі оборони під час війни?" у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"Наразі ми на шляху до переведення функції закупівель від департаментів Міноборони до сервісних агенцій. Перші мають займатися плануванням, стандартизацією, контролем якості, взаємодією зі Збройними силами України, а комерційні питання мають бути передані відповідним агентствам. Вже створено агенцію, яка займається безпосередньо оборонними закупівлями. На стадії запуску агенція, яка відповідатиме за ресурсне забезпечення, тобто тилове. Ми сьогодні відпрацьовуємо всі необхідні правові акти", - сказав Резніков.

Читайте також: Резніков на саміті НАТО у Вільнюсі жодного разу не почув слова «корупція» щодо України

Інший напрям, за його словами, – цифрова трансформація, і насамперед ідеться про програми забезпечення логістики.

"Це дасть змогу підняти все на рівень абсолютної прозорості, контролю, відповідальності й мінімізувати будь-яку корупційну спроможність", – підкреслив міністр.

Третім напрямом Резніков назвав посилення антикорупційної інфраструктури. Зокрема, статус профільного підрозділу Міноборони підвищено з управління до департаменту, вдосконалюється робота територіальних підрозділів.

"У цьому процесі ми активно співпрацюємо з НАЗК. У нас спільні цілі і спільні цінності. Створення в НАЗК Управління з формування політики доброчесності у сфері безпеки та оборони ми сприймаємо як дуже позитивний крок", - наголосив очільник оборонного відомства.

Читайте також: Резніков пояснив, чому зараз проти відновлення е-декларацій для військових

За словами Резнікова, Міноборони також уже приступило до виконання Державної антикорупційної програми.

"4-го квітня я затвердив план заходів із реалізації Державної антикорупційної програми. Ми розпочали її виконувати в Міноборони. Сьогодні дивимося на цю антикорупційну програму як на один із треків, який приведе нас до позитивного голосування і Україна стане 33 країною-членом НАТО", – сказав Резніков.

Глава Міноборони наголосив, що реалізація Державної антикорупційної програми сприятиме підвищенню ефективності розпорядження землями оборони, об’єктами нерухомості, надлишковим рухомим військовим майном, об’єктами інтелектуальної власності, споживання пального, закупівлі товарів, робіт і послуг оборонного призначення, контролю продукції оборонного призначення, забезпечення житлом військовослужбовців та реалізації військової кадрової політики тощо.

"Усього передбачено досягти 16 стратегічних результатів та реалізувати 65 заходів. Оскільки ми сприймаємо розбудову доброчесності не як гасла, а як керівництво до дії, я переконаний, що ми будемо це робити", – додав міністр.

Як повідомлялося, Міністерство оборони підготувало концепцію трансформації сектору оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-