Резніков на саміті НАТО у Вільнюсі жодного разу не почув слова «корупція» щодо України

Резніков на саміті НАТО у Вільнюсі жодного разу не почув слова «корупція» щодо України

Укрінформ
Міністр оборони Олексій Резніков сподівається, що символізм цифри «33» спрацює і Україна на наступному саміті Північноатлантичного альянсу у Вашингтоні стане 33-м членом НАТО.

Про це він сказав у Медіацентрі Україна – Укрінформ на пресконференції на тему: "Як реалізувати антикорупційну політику в секторі оборони під час війни?".

«Символізм цифри 33 я побачив у Литві. Там перед самітом оголосили програму на підтримку України – 33 тисячі жовто-синіх прапорів, або кульок повітряних по всій Литві. І я їх бачив з вежі Гедеміноса - цей символ цифри 33", - зазначив він.

Крім того, міністр нагадав, що наступного року буде 33 роки незалежності України - і це також дуже символічно.

Читайте також: Резніков пояснив, чому зараз проти відновлення е-декларацій для військових

Також, за його словами, наступного року буде 75-та річниця створення НАТО. «Він був створений для того, щоб протистояти агресії Радянського союзу, або російській імперії - вже вона так називається. І сьогодні у світі існує єдина країна, яка має справжній досвід військового протистояння так званій другій країні світу – це Україна. Я вважаю, що інших аргументів для запрошення України в НАТО більше не потрібно. Тому я вважаю, що символічно на 75 років Альянсу, саме у Вашингтоні. Єдине, що нам треба завершити важливе домашнє завдання, – це перемогти, і ми переможемо", - наголосив міністр.

Крім того, Резніков заявив, що на цьогорічному саміті НАТО у Вільнюсі жодного разу не звучало слово «корупція» щодо України.

Читайте також: ППО, боєприпаси та бронетехніка: Резніков підбив підсумки чергового «Рамштайну»

«За два дні, під час яких ми перебували на саміті у Вільнюсі і комунікували з лідерами країн, і на всіх сесіях, на яких ми бували, - жодного разу слово «корупція» не звучала як вимога до України. Це означає, що наші зусилля – і Верховної Ради, і створених антикорупційних органів партнери оцінили, і рівень довіри піднявся. Тому на саміті у Вільнюсі мова йшла про очікування від України стосовно реформ. Слово «корупція» жодного разу за два дні я не почув», - підкреслив міністр і наголосив, що це означає, що Україна рухається у правильному напрямку.

Як повідомлялося, під час Вільнюського саміту 11 липня держави-члени НАТО узгодили пакет підтримки із трьох елементів, який має наблизити вступ України до Альянсу. Цей пакет передбачає скасування вимоги щодо виконання ПДЧ; довгострокову програму військової допомоги; запуск Ради Україна – НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-