Кулеба про вихід Росії із «зернової угоди»: Припиніть грати у «голодні ігри»

Кулеба про вихід Росії із «зернової угоди»: Припиніть грати у «голодні ігри»

Укрінформ
Першим наслідком непродовження Росією "зернової угоди" буде зростання цін на збіжжя в усьому світі.

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив на телеканалі CBS, передає Укрінформ.

«Ви маєте знати одну цифру. Минулого року, коли Чорноморська зернова ініціатива була започаткована, ціни на зерно у світі впали на 20%. Тому першим наслідком непродовження зернової угоди буде зростання цін на зерно в усьому світі, а люди у найбільш уразливих регіонах Азії й Африки це відчують. І це буде результатом дій Росії», - сказав Кулеба.

Кулеба закликав Росію припинити грати в голодні ігри з людьми в усьому світі.

«Неможливо повністю компенсувати блокування українських портів внутрішніми наземними шляхами. Росія використовує голод як інструмент для шантажу світу, просуваючи свої комерційні інтереси. Припиніть грати в голодні ігри», - заявив Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, російська сторона у понеділок направила Туреччині, Україні та ООН свої заперечення щодо продовження "зернової угоди" та де-факто припинила її дію.

Читайте також: Нідерланди розчаровані, що Росія блокує продовження «зернової угоди»

Останнє судно в межах укладеної за посередництва ООН угоди, яка дозволяє безпечно експортувати українське зерно Чорним морем, вийшло з Одеського порту вранці в неділю, 16 липня.

Чорноморська "зернова угода" була укладена у липні 2022 року. Задля цього були підписані два документи: за участю ООН, Туреччини і України й окремо – ООН, Туреччини й Росії.

Фото: Dmytro Kuleba/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-