Запобіжний захід депутату Алєксєєву суд обиратиме у понеділок

Запобіжний захід депутату Алєксєєву суд обиратиме у понеділок

Укрінформ
Засідання з обрання запобіжного заходу народному депутату Сергію Алєксєєву відбудеться у Личаківському районному суді Львова у понеділок, 3 липня.

Про це повідомляє пресслужба суду, передає Укрінформ.

"У звʼязку з неявкою в судове засідання підозрюваного слідчий суддя відклав розгляд клопотання на 3 липня 2023 року, об 11 год. 00 хв", - йдеться у повідомленні.

У п'ятницю, 30 червня, до Личаківського районного суду м.Львова надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу народному депутату, який підозрюється у шахрайстві. Розгляд клопотання було призначено на 10 год. 00 хв. 1 липня.

Як повідомляв Укрінформ, 30 червня Офіс Генпрокурора оголосив про те, що народному депутатові України, голові підкомітету у Комітеті Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності оголосили підозру у шахрайстві (ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України). За місцем його проживання відбувалися невідкладні слідчі дії.

За даними слідства, народний депутат шляхом обману заволодів коштами громадянина Німеччини у розмірі 50 тисяч доларів.

Читайте також: Алєксєєв маскувався і боявся прослуховування - прокурор розповів, як збирали докази проти депутата

Згідно з інформацією СБУ, народний депутат за 50 тисяч доларів обіцяв іноземцю сприяння в уникненні екстрадиції. Для цього парламентарій "гарантував" використати власні зв’язки у суді, щоб там скасували рішення Державної міграційної служби про відмову у наданні іноземцю статусу біженця.

Досудове розслідування здійснює Державне бюро розслідувань.

У партії "Європейська солідарність" заявили, що обшуки у народного депутата Сергія Алєксєєва є "продовженням провокацій і тиску" на її представників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-