Стефанчук і Шмигаль зустрілись з президентом Польщі

Стефанчук і Шмигаль зустрілись з президентом Польщі

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стрефанчук та Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зустрілись з Президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою.

Про це спікер українського парламенту повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«У цей важливий для нашої країни день я радий, що справжні друзі України з нами. Разом із Премʼєр-міністром України Денисом Шмигалем провів зустріч із Президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою», - поінформував він.

Стефанчук висловив слова вдячності Польщі та всьому польському народові за сталу й всебічну підтримку України, зокрема за підтримку приєднання Української держави до НАТО та за готовність Польщі брати активну участь у відновленні країни.

Водночас Голова ВР зазначив у розмові з Дудою, що на Вільнюському саміті Україна прагне отримати «запрошення приєднатися до Альянсу й чіткий алгоритм нашого руху».

Читайте також: Дуда: Ядерна зброя і ПВК «Вагнер» у Білорусі змінюють архітектуру безпеки в регіоні

Спікер українського парламенту поінформував, що обговорювалось також питання щодо реалізації формули миру, запропонованої Президентом України Володимиром Зеленським.

«Зазначив, що Україна прагне всеохопливого, справедливого та сталого миру, а також безпеки для всього світу. І формула миру відображає наше бачення необхідних для досягнення цієї мети кроків», - зауважив він.

Як повідомляв Укрінформ, 28 червня Президент Польщі Анджей Дуда прибув з неоголошеним візитом до Києва.

Фото: Фейсбук Ruslan Stefanchuk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-