Канада надала Україні вже 8,8 мільярда доларів допомоги

Канада надала Україні вже 8,8 мільярда доларів допомоги

Укрінформ
Канада надала Україні вже понад 8,8 млрд дол. у рамках фінансової, військової та гуманітарної допомоги, з яких понад 5 млрд дол. – пряма фінансова допомога.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр міжнародного розвитку Канади Гарджіт Саджан під час міжнародної конференції з відновлення України у середу в Лондоні.

"Канада виділила понад 8,8 млрд дол. на фінансову, військову, гуманітарну та імміграційну допомогу Україні, з яких понад 5 млрд дол. – це пряма фінансова допомога", - сказав він.

За словами Саджана, понад 4,3 млрд доларів пройшли через новий адміністративний рахунок Міжнародного валютного фонду для України, який був створений за підтримки Канади. "Сюди також входять 500 млн дол., отримані від надходжень від випущених Канадою облігацій суверенітету України – першої своєрідної облігації у світі", - додав міністр.

Він також вказав на те, що Канада виділила нещодавно 10 млн євро гуманітарної допомоги для подолання наслідків руйнування Каховської дамби, а під час нещодавнього візиту прем’єра Джастіна Трюдо в Україну оголосила про збільшення військової допомоги.

Читайте також: Конференція з відбудови у Лондоні: до платформи співінвестування в Україну долучилися 19 країн

"Народ України продовжує демонструвати світові, наскільки він сильний і стійкий віч-на-віч з невиправданою і необґрунтованою російською агресією. Тому сьогодні ми зібралися, щоб підтримати не лише нагальні потреби України, але й її довгострокове відновлення, реконструкцію та економічне майбутнє України. Майбутнє, яке буде безпечнішим, відкритішим і стійкішим до потрясінь", - заявив він.

Як повідомляв Укрінформ, у Лондоні 21-22 червня проходить міжнародна конференція щодо відбудови України (Ukraine Recovery Conference). Захід є продовженням щорічних Конференцій щодо реформ в Україні, які відбувалися з 2017 року.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-