У Лондоні починається Міжнародна конференція з відновлення України

У Лондоні починається Міжнародна конференція з відновлення України

Укрінформ
На Міжнародній конференції URC23 (Ukraine Reform Conference), яка 21-22 червня проходить у Лондоні, Україна представить оцінки потреб та першочергові плани повоєнного відновлення і стратегії довгострокового рефомування й модернізації.

Як повідомляє Укрінформ, форум стане продовженням циклу заходів, започаткованих у Лондоні у 2017 році, зокрема, Міжнародної конференції з питань відновлення України (URC 2022) в Лугано, на якій вперше представили План відновлення нашої країни.

“Започаткована як міжнародний захід високого рівня для дискусій щодо прогресу реформ, нині Конференція стала головною міжнародною платформою для обговорення підтримки відновлення та відбудови України після російської агресії та величезного масштабу пошкоджень і втрат, завданих країні внаслідок російського вторгнення. Сприяння швидкому відновленню та довгостроковій відбудові задля процвітання України є важливим компонентом для справедливого і тривалого миру”, - йдеться в матеріалах URC23.

Читайте також: Шмигаль: Розпочинаємо роботу в Лондоні для участі в Конференції з питань відновлення України

Напередодні українська делегація розпочала роботу у Лондоні. Як наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, за підсумками конференції Україна очікує на підписання низки важливих угод, меморандумів, декларацій, що прискорять відбудову та розвиток.

“У межах заходу представимо й обговоримо з міжнародними партнерами основні аспекти відбудови: швидке відновлення, залучення приватних інвестицій в перспективні напрями, активізацію міжрегіонального партнерства”, - деталізував глава уряду.

Читайте також: Україна та ООН створять Фонд відновлення громад – Кубраков

Відкриють конференцію прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак і Президент України Володимир Зеленський (онлайн). У межах першої сесії обговорюватимуть значення приватного сектору для мобілізації інвестицій, необхідних для відновлення України за принципом build back better (запропонована 2021 року ініціатива “Побудова кращого світу”, — ред.). Окремо приділять увагу ролі урядів та Міжнародних фінансових організацій як драйверів інвестицій і просуванню URC2023 як інструмента підтримки невідкладних потреб відновлення України.

Окремі сесії буде присвячено викликам, пов’язаним із масштабами відбудови, формуванню основи для тривалого відновлення, економічній прозорості та реформам для економічного зростання, інвестиціям для відновлення людського капіталу, відбудові енергетичного сектору, інвестиційним можливостям та механізмам зменшення ризиків для моблізації приватного фінансування.

Теми для обговорення у четвер: “Відновлення середовища для життя – від планування до відбудови”, “Технології для трансформації: цифрові досягнення та зміцнення партнерств”, “Роль регіонів у відбудові України”, “Прискорення протимінної діяльності в Україні як передумова сталого економічного та соціального відновлення”.

Читайте також: Спеціальний фонд допомоги Україні спрямують на реформи та рух до ЄС – Єврокомісія

Як повідомлялося, за оцінками Світового банку, на швидке відновлення України у 2023 році потрібно принаймні 14,1 млрд доларів США. Після російського теракту на Каховській ГЕС невідкладні потреби зросли. Загалом же для відбудови зруйнованого ворогом Україні впродовж найближчого десятиліття знадобиться щонайменше 411 млрд доларів. Зараз урядовці й вітчизняні та зарубіжні експерти працюють над точною оцінкою заподіяних агресором збитків.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-