Конференція з відбудови у Лондоні: до платформи співінвестування в Україну долучилися 19 країн

Конференція з відбудови у Лондоні: до платформи співінвестування в Україну долучилися 19 країн

Укрінформ
У Лондоні підписали меморандум про подальшу співпрацю ЄБРР та організацій фінансування розвитку (DFI) щодо координації зусиль з інвестування в Україну; до платформи співінвестування вже доєднались 19 країн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Повоєнна відбудова України буде відбуватись переважно завдяки приватному капіталу. Тому для нас є надзвичайно важливою координація зусиль міжнародних фінансових інституцій для більш ефективної та масштабної відбудови України саме з акцентом на приватному секторі», - наголосила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко.

Зазначається, що фінансові потреби України в період реконструкції величезні і виходять за межі будь-якої окремої установи. Тому українська інвестиційна платформа буде потрібна для ретельної координації між партнерами, щоб максимізувати ефективність і вплив їхніх заходів.

Читайте також: Шмигаль назвав кроки для залучення заморожених активів РФ на відбудову України

Світові DFI та ЄБРР також прагнуть розширити цю платформу на ще бiльшу кiлькiсть установ, які інвестуватимуть в Україну в майбутньому.

Як повідомлялось, 12 травня 2023 року в Токіо організації фінансування розвитку (Development Finance Institutions, DFI) країн G7 - JBIC (Японія), JICA (Японія), CDP (Італія), FinDev Canada (Канада), Proparco (Франція), DFC (США), BII (Велика Британія), DEG (Німеччина) та Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) провели переговори та домовились про створення Платформи співінвестування між ЄБРР та двосторонніми агенціями розвитку. Її робота буде узгоджуватись з виявленими потребами в межах Міжвідомчої координаційної платформи донорів для України.

Фото: me.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-