МЗС посприяло виправленню 20 випадків некоректного зображення кордонів України

МЗС посприяло виправленню 20 випадків некоректного зображення кордонів України

Укрінформ
Від початку 2023 року Міністерство закордонних справ посприяло виправленню 20 випадків некоректного зображення кордонів України за кордоном, минулого року таких випадків було близько 25.

Про це директорка департаменту публічної дипломатії та комунікації МЗС Ірина Боровець повідомила на пресконференції в Укрінформі.

Вона підкреслила, що за неповні пів року структура посприяла виправленню за кордоном 20 випадків некоректного зображення території України, а за минулий рік було виправлено близько 25 випадків.

Читайте також: У МЗС спростували наявність проблем із виготовленням закордонних паспортів

«Найлегше поправити мапи в Інтернет-виданнях, це взагалі не проблема, адже нам завжди йдуть назустріч. Трішки складніше з друкованими виданнями, але ми мали і такі випадки, коли після реакції посольства вилучалася друкована продукція», - сказала Боровець.

Вона поінформувала, що посольство України в Сполучених Штатах Америки наразі веде розмови з National Geographic, Amazon, Google Maps щодо виправлення помилок у відповідній сфері і недопущення їх надалі.

Водночас директорка департаменту публічної дипломатії та комунікації МЗС повідомила, що МЗС також працює з популяризацією громадської думки за кордоном, що Крим - частина України.

Читайте також: «Танго на кістках»: у МЗС прокоментували заклики Сійярто і Путіна припинити військову допомогу Україні

Як повідомлялося, певна кількість світових компаній під впливом російської пропаганди некоректно друкують карти України. Зокрема, на деяких картографічних зображеннях, які поширюються за кордоном, Крим позначено як російську територію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-