У МЗС спростували наявність проблем із виготовленням закордонних паспортів

У МЗС спростували наявність проблем із виготовленням закордонних паспортів

Укрінформ
Міністерство закордонних справ заявило, що інформація про призупинення друку закордонних паспортів для зовнішньополітичного відомства через нібито відсутність договору із поліграфкомбінатом «Україна» не відповідає дійсності.

Про це йдеться у дописі речника МЗС Олега Ніколенка у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Ніколенко поінформував, що 8 червня МЗС та поліграфкомбінат «Україна» уклали новий договір на виготовлення 115 тис. паспортів громадянина України для виїзду за кордон.

«Вже 9 червня на замовлення МЗС була надрукована та відвантажена перша партія в 41 тис. паспортів. Зараз відбувається відправлення цих паспортів за кордон для видачі нашим громадянам в українських закордонних дипломатичних установах», - зазначив речник МЗС.

Він додав, що українці, які перебувають за кордоном, можуть перевірити статус виготовлення свого паспорта на сайті: https://passport.mfa.gov.ua»

Речник МЗС запевнив, що українські посольства та консульства продовжують оформлювати та видавати паспорти в штатному режимі.

Читайте також: Уряд спростив оформлення і відновлення паспортів

Раніше низка ЗМІ повідомили з посиланням на коментар директорки державного поліграфкомбінату Тетяни Бондаренко, що у Міністерства закордонних справ виникли затримки з оформленням українських паспортів за кордоном через закінчення договору між міністерством та поліграфкомбінатом "Україна".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-