Незадеклароване майно на 1,8 мільйона: народна депутатка отримала підозру

Незадеклароване майно на 1,8 мільйона: народна депутатка отримала підозру

Оновлено
Укрінформ
НАБУ і САП повідомили про підозру чинній народній депутатці України у внесенні недостовірних відомостей до е-декларації за 2020 рік.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАБУ.

До електронної декларації за 2020 рік депутатка внесла відомості про придбану земельну ділянку у передмісті Києва, однак умисно приховала інформацію про розташовану на ній недобудовану двоповерхову житлову будівлю ринковою вартістю майже 1,8 млн грн.

За даними слідства, депутатка не задекларувала розташований на належній їй ділянці об’єкт нерухомості – недобудований будинок площею понад 167 кв. м під Києвом. Землю вона набула у власність у 2020 році, і про розташовану на ній недобудову в договорі купівлі-продажу, як виявилось, згадки не було.

За результатами перевірки е-декларації НАЗК звернуло увагу на цей факт, і нардепці була надана можливість усунути неточності. Проте навіть після цього вона вирішила не показувати об’єкт нерухомості — подала виправлену декларацію без відповідних даних.

Читайте також: ВАКС оштрафував народну депутатку на ₴44 тисяч за недостовірне декларування

На підставі висновку НАЗК восени 2021 року НАБУ і САП почали розслідування. Вони здобули достатньо доказів того, що на момент придбання земельної ділянки будинок на ній вже був зведений, відтак, 19 травня депутатці повідомили про підозру за ст. ч. 1 ст. 366-2 Кримінального кодексу України (внесення недостовірних відомостей до е-декларації, які відрізняються від достовірних на суму від 500 до 2 000 прожиткових мінімумів для працездатних осіб).

Як повідомлялося, після набуття чинності статті 366-2 Кримінального кодексу України про внесення недостовірних відомостей до е-декларації, про підозру повідомлено 33 особам, стосовно 20 осіб до суду скеровано обвинувальні акти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-