«Зелені» Австрії привітали Україну з отриманням премії Карла Великого

«Зелені» Австрії привітали Україну з отриманням премії Карла Великого

Заява
Укрінформ
Мужність і рішучість українців у захисті свободи, демократії та самовизначення від російського авторитарного агресора не лише заслуговують на глибоку повагу, але й зближують решту Європи.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві речниці австрійської партії "Зелені" Єви Ернст-Дзідзич з приводу вручення Міжнародної премії Карла Великого Президенту * Володимиру Зеленському та українському народу.

"Україна поставила перед собою чітку політичну мету, і її Президент Володимир Зеленський не втомлюється це підкреслювати. Майбутнє країни та її народу, безумовно, лежить в Європі. Мужність і рішучість, з якою українці захищають свободу, демократію і самовизначення від авторитарного агресора, не тільки заслуговують на глибоку повагу, але й зблизили решту Європи", - заявила речниця "Зелених", які належать до урядової коаліції в Австрії.

Вона наголосила: "Доля України дає нам зрозуміти, що загрожує вільному світу, якщо він не буде єдиним у відстоюванні своїх принципів". Тому, на переконання Ернст-Дзідзич, присудження премії Карла Великого Президенту України та українському народу є послідовним і заслуженим.

Читайте також: Австрійська депутатка назвала фашизмом дії рф в Україні

Представниця "Зелених" додала, що Генеральна Асамблея ООН, G7 і G20, Європейський Союз, НАТО, як і багато політично нейтральних країн, включаючи Австрію, об'єдналися навколо України - "і ця підтримка не послабне після закінчення російської агресивної війни".

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародна премія імені Карла Великого присуджується щороку з 1950 року за великий внесок в об’єднання Європи. Цьогоріч премія була присуджена Володимиру Зеленському та українському народу. У неділю в німецькому Аахені пройшла церемонія її урочистого вручення українському лідеру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-