Австрійська депутатка назвала фашизмом дії рф в Україні

Австрійська депутатка назвала фашизмом дії рф в Україні

Відео
Укрінформ
Стосовно України росія чинить як фашистська держава, прагнучи цілковитого її знищення. І зупинятися на Україні агресор не збирається.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявила речниця австрійської партії "Зелені" (належить до урядової коаліції) з питань зовнішньої політики та прав людини Ева Ернст-Дзідзич.

"Наскільки сильно ми всі в Австрії радіємо, що Європа була визволена від нацистської диктатури, настільки гірко також мені та багатьом з нас: Гасло "Ніколи знову!" не спрацювало. Сьогодні це стосується передусім, України… Те, що робить росія робить з населенням України, - це не лише фашизм. Але й тут потрібне дуже чітке і голосне "Ніколи знову!" з боку усіх у Європі та поза її межами", - сказала Ернст-Дзідзич під час організованого українською громадою заходу у Відні до Дня пам’яті та примирення.

Австрійська депутатка вказала, що "потрібно бачити, відчувати та розпізнавати, коли ми маємо справу з фашизмом".

Вона також висловила повагу українському народу, який вже довгий час веде оборонну війну. "Вже понад рік люди стоять пліч-о-пліч і захищають свою країну. І вони мають право на самооборону, право на те, щоб ми їх підтримували у цій самообороні. Наша підтримка повинна тривати, допоки Україна перебуває під тиском, допоки українців вбивають, піддають тортурам та ґвалтують. Ми повинні голосно про це говорити і жодної секунди не відвертати погляд убік", - заявила політик.

Читайте також: путін відкрив «скриньку Пандори», напавши на Україну – президент парламенту Австрії

Представниця "Зелених" також засудила масову депортацію українських дітей, яких у росії позбавляють національної ідентичності. Вона переконана, що росія прагне повного знищення України - і "на Україні путін не зупиниться".

Як відомо, 8 травня Україна та весь цивілізований світ відзначають День пам’яті та примирення, присвячений загиблим у Другій світовій війні 1939-1945 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-