Група Єрмака-Макфола наступного тижня презентує план посилення санкцій проти росії

Група Єрмака-Макфола наступного тижня презентує план посилення санкцій проти росії

Укрінформ
Наступного тижня Міжнародна санкційна група Єрмака-Макфола презентує “План дій 2.0”, що сприятиме запровадженню подальших санкцій проти росії.

Як передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Офісу Президента, в ОП за участю першого віцепрем'єр-міністра – міністра економіки Юлії Свириденко та радників керівника ОП Владислава Власюка та Дарії Зарівної у четвер, 13 квітня, відбувся брифінг для голів дипломатичних місій країн Європейського Союзу та Представництва ЄС в Україні, присвячений пріоритетним питанням санкційної політики щодо росії.

Основна увага була зосереджена на необхідності подальшого посилення санкційного тиску на росію, зокрема в контексті підготовки 11-го санкційного пакету ЄС, а також на важливості реалізації раніше запроваджених обмежень, ідеться у повідомленні.

Українська сторона поінформувала про результати роботи Міжнародної санкційної групи, яку очолюють керівник Офісу Президента Андрій Єрмак і директор Інституту міжнародних досліджень Фрімана-Споглі (FSI), посол Майкл Макфол, а також української Міжвідомчої робочої групи з питань реалізації державної санкційної політики.

“Україна вже розробила механізм використання конфіскованих російських активів для відновлення економіки. Закликаємо держави ЄС прискорити доопрацювання нормативно-правової бази та практичних інструментів для використання конфіскованих російських активів за кордоном, необхідних для потреб відбудови України”, – заявила Свириденко і додала, що санкційний режим має посилюватися, поки триває війна.

У своїй презентації Власюк акцентував на таких санкційних пріоритетах: розширення санкційного тиску на російські банки та Росатом, посилення санкцій проти пропагандистів і представників шоубізнесу рф, подальші обмеження щодо російського ВПК і високотехнологічних галузей, які мають безпосередній стосунок до виробництва озброєння.

Власюк закликав до якнайшвидшого усунення наявних можливостей обходу санкцій.

Читайте також: Санкції щодо росії працюють, але є можливості для їх посилення

“Наступного тижня Міжнародна санкційна група Єрмака-Макфола презентує План дій 2.0 щодо посилення санкцій проти росії. Перший документ став основою для запровадження багатьох санкційних обмежень, тож сподіваємося, що План 2.0 буде справжньою дорожньою картою для запровадження подальших санкцій”, – зазначив він.

Зарівна окремо зупинилася на пріоритетності накладення санкцій на пропагандистів.

“Ця війна – також інформаційна. Пропагандисти – одна із запорук існування путінського режиму. Саме вони щодня впливають на мільйони росіян через ЗМІ, стимулюючи ненависть до України та прагнення продовжувати війну. Прокремлівські журналісти, артисти, радикальні громадські об’єднання – важливі об’єкти для санкційного тиску. Накладення обмежень на їхні закордонні активи, на можливості подорожувати світом неодмінно посилять ефект у боротьбі з агресором", - підкреслила вона.

За словами Зарівної, окремої уваги у контексті запровадження персональних санкцій заслуговують і російські чиновники, безпосередньо залучені до процесу нелегальної депортації українських дітей. "Саме у цьому пріоритетному напрямі найближчим часом активізує роботу спеціальна група з питань захисту та безпеки дітей, яка вже розробляє відповідний план дій”, – сказала вона.

Читайте також: США оголосили нові санкції проти росії

Українська сторона подякувала учасникам заходу за підтримку, яку Україна відчуває з боку урядів і громадян країн Євросоюзу, а також закликала європейських партнерів до подальшої згуртованості й рішучості у спільній протидії росії для пришвидшення перемоги.

Як повідомляв Укрінформ, група Єрмака-Макфола спільно з експертами Київської школи економіки опублікувала дослідження впливу санкцій на економіку рф. Ключовий висновок, якого дійшли експерти, - санкції працюють, але є можливості для їх посилення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-