рф частково змінила плани щодо держперевороту в Молдові – Данілов

рф частково змінила плани щодо держперевороту в Молдові – Данілов

Укрінформ
російська федерація частково змінила плани щодо здійснення державного перевороту в Молдові завдяки розголосу, який вдалося організувати за сприяння української розвідки.

Про це секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив в інтерв'ю Укрінформу.

"Завдяки українській розвідці це набуло розголосу. росія частково змінила свої плани. Однак ми більш ніж упевнені, що остаточно вони своїх планів не змінять. У Молдові спостерігається така сама загарбницька політика, як і в Україні. Але там так звана спроба “тихої” окупації, а в нас спроба окупації з використанням зброї", – зазначив Данілов.

Читайте також: За рік війни рівень довіри до путіна у Молдові впав на чверть - експерт

У цьому контексті секретар РНБО наголосив, що світові потрібно реагувати на російські заколоти, які постійно здійснюються на територіях інших держав.

"У цих експериментах рф треба ставити крапку. Якби світ реагував вчасно, ми б зараз не були в ситуації війни", – підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, на початку лютого цього року Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Україна перехопила план російської федерації щодо руйнування політичної ситуації у Молдові.

Читайте також: НАТО допомагатиме Україні та іншим державам, які відчувають тиск із боку росії – Столтенберг

За кілька днів після цього президентка Республіки Молдова Мая Санду заявила про підготовку росією держперевороту в її країні. За словами Санду, кремль планував організувати протести опозиції із залученням громадян рф, білорусі, Сербії та Чорногорії. План включав захоплення урядових будівель та зміну влади у країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-