Помпео вважає, що США роблять недостатньо для підтримки України

Помпео вважає, що США роблять недостатньо для підтримки України

Укрінформ
Колишній держсекретар Сполучених Штатів Майк Помпео вважає, що США роблять недостатньо для підтримки України, а те, що роблять - роблять недостатньо швидко.

Про це він заявив у інтерв’ю Європейській правді, повідомляє Укрінформ.

«Я вважаю, що ми робимо недостатньо для підтримки України, а те, що робимо – робимо недостатньо швидко. Трагедія полягає в тому, що ми могли б надати Україні таку підтримку, за якої б усе це вже закінчилося – але не зробили цього», - сказав Помпео.

Ексдержсекретар зауважив, що в обох політичних партіях знайдуться ті, хто з ним не погодиться, але, на його думку, допомога Україні має для Америки неймовірне значення.

«Сі Цзіньпін також спостерігає за нами, бо розуміє: якщо США не стануть на захист народу, що стикнувся з вторгненням тиранії, то це означає, що Китай також може почуватися вільно», - акцентував дипломат.

Читайте також: Помпео назвав «пережитком» членство Китаю та росії в Радбезі ООН

Насамкінець Помпео висловив переконання, що США збережуть свій підхід, та сподівання, що до них долучиться весь світ, а не лише європейські країни.

Майк Помпео обіймав посаду державного секретаря США у 2018-2021 роках при адміністрації Дональда Трампа. Також він рік очолював ЦРУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-