Українські дипломати працюють над залученням нової партії енергетичної допомоги - Кулеба

Українські дипломати працюють над залученням нової партії енергетичної допомоги - Кулеба

Укрінформ
Українські дипломати працюють над залученням нової партії енергетичної допомоги від партнерів, виходячи з поточних потреб профільних відомств. 

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава української дипломатії зазначив, що на доручення Президента Володимира Зеленського та у взаємодії з Міненерго та іншими профільними інституціями МЗС продовжує активно залучати обладнання партнерів для відновлення енергосистеми України.

Читайте також: Україна готує кроки для доведення незаконності перебування росії в Радбезі ООН - Кулеба

"Станом на сьогодні, залучена допомога становить близько 1000 трансформаторів різної потужності, понад 100 автотрансформаторів, близько 5000 бензинових та дизельних генераторів потужністю до 100 кіловат, майже 500 генераторів більшої потужності, майже 5000 кілометрів кабелю, а також тисячі одиниць запчастин для ремонту електромережі, сотні теплових гармат і обігрівачів», - сказав Кулеба.

Він додав, що українські дипломати продовжують працювати з партнерами над залученням ще більшої кількості допомоги.

«Операційну координацію цього процесу здійснює прем’єр-міністр. Зараз ми отримали «нове орієнтування», де в кого що є і що потрібно привезти в Україну, і вже працюємо над цією новою партією допомоги», - зазначив очільник МЗС.

Читайте також: Про що б не домовлялися путін і лукашенко, Україна до цього готова – Кулеба

Як повідомлялося, у ніч проти 19 грудня росія здійснила чергову масовану атаку дронами-камікадзе. Повітряні сили збили 30 дронів із запущених 35.

Без електрики зараз 80% Київської області, найскладніша ситуація в Бучанському, Вишгородському, Обухівському та частково Фастівському районах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-