Голова парламенту Хорватії закликав не зупинятися у допомозі Україні

Голова парламенту Хорватії закликав не зупинятися у допомозі Україні

Кримська платформа
Укрінформ
Голова Сабору Республіки Хорватія Гордан Яндрокович закликав не зупинятися у допомозі Україні на шляху до її перемоги.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це глава хорватського парламенту заявив під час першого парламентського саміту міжнародної Кримської платформи у Загребі.

“Давайте не зупинятися в допомозі Україні на її шляху до остаточної перемоги”, - закликав Яндрокович.

Він висловив впевненість, що представники парламентів міжнародної Кримської платформи продовжать заохочувати свої уряди рухатися цим шляхом і змусять їх усвідомити потребу підсилення усіх видів підтримки України.

Глава парламенту наголосив, що Хорватія різко засудила російську агресію і підтримує Україну.

Читайте також: Україна дуже потребує підтримки міжнародних партнерівСтефанчук

За його словами, продовження російської агресії надало новий імпульс Кримській платформі. “З 24 лютого кожна наша зустріч — це нагода обговорити нові ефективніші спільні інструменти тиску на рф. І остаточна мета очевидна — росія має піти з територій, які їй не належать”, - підкреслив Яндрокович.

Він нагадав про резолюцію ООН про засудження спроби незаконної анексії українських територій, “у якій було сказано рішуче “ні” застосуванню кримської моделі ще до чотирьох областей України”, і наголосив, що це засудження було одностайним.

“Той факт, що резолюцію підтримали 143 країни підтверджує, що сильний та стійкий опір агресії і агресору не стихає, немає втоми, на яку, безперечно, сподівалися в москві”, - підкреслив Яндрокович, додавши, що міжнародна ізоляція росії посилюється.

Він також наголосив, що останні дії путіна — вереснева мобілізація, незаконні “референдуми” і нові спроби анексії, погрози ядерною зброєю, ракетні обстріли численних українських міст і цивільної інфраструктури — це все ознаки серйозної ескалації, але й водночас ознаки відчаю.

Глава хорватського парламенту зазначив, що росіяни стикнулися з опором українського народу, сила і непохитність якого сьогодні викликає захоплення всього світу.

За його словами, зараз дух українського народу дуже нагадує дух хорватського народу три десятки років тому, який протиставив свою гордість, патріотизм та сміливість агресору, що переважав його у воєнному плані.

“Проте сьогоднішнє міжнародне положення Хорватської Республіки показує, що навіть після найважчих страждань можна досягнути потужного руху вперед”, - наголосив Яндрокович.

Як повідомлялося, 24-25 жовтня у Загребі проходить перший парламентський саміт міжнародної Кримської платформи.

Фото: facebook.com/stefanchuk.official

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-