Україна дуже потребує підтримки міжнародних партнерів – Стефанчук

Україна дуже потребує підтримки міжнародних партнерів – Стефанчук

Кримська платформа
Укрінформ
Україна попри героїзм українських воїнів та громадян і надалі дуже потребує підтримки міжнародних партнерів, бо лише спільними зусиллями можна зупинити російську федерацію.

Про це Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив під час виступу на першому парламентському саміті міжнародної Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наша країна сьогодні переживає, мабуть, найскладніший етап у своїй новітній історії. Ще рік тому ми всі разом святкувати 30-річчя незалежності України, виношували плани на мирне майбутнє. І в той самий час росія готувалася знищувати все українське, вбивати наших громадян, руйнувати нашу інфраструктуру, але ворог так і не зміг розробити план, як зламати українців, як побороти нашу жагу до самостійного життя, наше прагнення бути собою», – сказав Стефанчук.

Читайте також: Стефанчук назвав головну ціль Кримської платформи

Він констатував, що напад російської федерацію на Україну має катастрофічні наслідки: знищено тисячі життів, руйнується цивільна інфраструктура, спровоковано глобальну енергетичну та продовольчу кризи. Окрім того, рф шантажує увесь світ ядерною зброєю, відкрито погрожуючи застосувати її проти суверенної Української держави.

«Не маючи можливостей просунутися у відкритому бою проти української армії, підступний і цинічний ворог ракетами та дронами нищить енергетичну інфраструктуру, щоб залишити українців без світла та води, щоб залякати і змусити припинити спротив. Попри неймовірний героїзм українських воїнів і громадян, нам і далі дуже потрібна підтримка міжнародних партнерів, бо лише спільними зусиллями ми зможемо зупинити агресора, відновити територіальну цілісність», – додав Голова ВР.

Читайте також: Стефанчук переконаний, що парламентський саміт Кримської платформи буде успішним

У цьому контексті він подякував Парламентській асамблеї Ради Європи за ухвалення резолюції, в якій визнано російський режим терористичним. Стефанчук відзначив, що ПАРЄ стала першою міжнародною організацією, яка визнала росію державою-терористом, тобто «назвала речі своїми іменами». Спікер українського парламенту висловив сподівання, що аналогічні рішення ухвалять також країни-члени Ради Європи і всі, хто шанує та сповідує принципи міжнародного права і мирного співжиття.

Як повідомляв Укрінформ, у хорватському Загребі проходить перший парламентський саміт міжнародної Кримської платформи. До участі в заході запрошені делегації з понад 50 країн та інституцій, загалом очікується близько 400 політиків з усього світу. Україна також запросила представників країн, які не є членами платформи, зокрема з Південної Америки, Африки та Азії.

Фото: Руслан Стефанчук, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-