Єрмак обговорив із американським сенатором постачання зброї та посилення санкцій проти рф

Єрмак обговорив із американським сенатором постачання зброї та посилення санкцій проти рф

Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак обговорив зі співголовою Комітету з питань міжнародних відносин Сенату США, сенатором Джеймсом Рішем важливість інтенсифікації постачання зброї та посилення міжнародних санкцій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави.

Під час телефонної розмови Єрмак висловив надзвичайну вдячність Сполученим Штатам Америки за життєво необхідну для України двопартійну підтримку.

Керівник ОП поінформував сенатора про поточну ситуацію на фронті та про ефективність застосування ЗСУ американської зброї.

«Наявність достатньої кількості ефективної зброї та боєприпасів дасть Україні змогу пришвидшити успішне звільнення наших людей і територій, допоможе зберегти величезну кількість життів», - заявив Єрмак.

Він також розповів співрозмовнику про роботу міжнародної експертної групи Єрмака-Макфола щодо рекомендацій урядам держав - союзників України для посилення санкційного тиску на росію. Також Єрмак відзначив важливість визнання росії державою - спонсором тероризму й висловив сподівання, що відповідна резолюція здобуде потужну підтримку під час голосування в Сенаті США.

Читайте також: Ні Україна, ні партнери не бачать можливості, щоб росія була серед гарантів безпеки – Єрмак

Як повідомляв Укрінформ, Держдепартамент США включив росію до списків країн, що ведуть політику або практику торгівлі людьми та примусової праці або чиї сили безпеки та підтримувані урядом збройні організації вербують чи використовують дітей як солдатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-