Зеленський подякував Штатам за лідерство у підтримці України

Зеленський подякував Штатам за лідерство у підтримці України

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський подякував президенту Сполучених Штатів Америки Джозефу Байдену за лідерство у підтримці України.

Як передає Укрінформ, про це глава держави повідомив у Твітері.

«Позаду два місяці героїчного всенародного опору України агресії з боку рф. Вдячний президенту Сполучених Штатів Америки Джозефу Байдену та всьому народу США за лідерство у підтримці України», - написав Зеленський.

Читайте також: Штати й надалі допомагатимуть українцям боротися за Батьківщину - Байден

Він також додав, що сьогодні український народ - єдиний і сильний, а українсько-американська дружба й партнерство - міцні як ніколи.

Як повідомляв Укрінформ, 24 квітня Байден заявив, що Сполучені Штати продовжуватимуть надавати допомогу Україні в її боротьбі проти путінської агресії. 21 квітня Байден оголосив про запуск програми «Об’єднайтеся задля України», що дозволить українцям, які шукають притулку, приїхати з Європи до США.

Читайте також: Байден анонсував $500 мільйонів прямої економічної допомоги Україні

За словами Байдена, ця програма доповнить можливості легального перебування громадян України у США, включно з наданням міграційних віз та оформленням статусу біженців. Для цього мігранти повинні мати американського спонсора, зокрема сім’ю чи неурядову організацію.

За даними ООН, від початку розв’язаної росією повномасштабної війни понад 5 млн людей виїхали з України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-