У Держдепі сказали, коли посольство США відновить роботу в Києві

У Держдепі сказали, коли посольство США відновить роботу в Києві

Укрінформ
Сполучені Штати продовжують оцінювати ситуацію в Україні задля прийняття рішення про повернення посольства до Києва і зроблять це, щойно вона відповідатиме нормам безпеки.

Про це заявив на брифінгу у Вашингтоні речник Державного департаменту США Нед Прайс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Маю сказати, що ми постійно оцінюємо безпекову ситуацію, і звісно, нашою метою є відновлення дипломатичної присутності в Україні, щойно це стане безпечним»,- зауважив офіційний представник Держдепартаменту.

Читайте також: Посольство Чехії повернулося до Києва

Він зазначив, що присутність дипломатів на місцях є важливим чинником. Водночас, за його словами, відсутність офіційних представників уряду США в Україні «жодним чином не заважає нашій спроможності координувати зусилля та проводити консультації з українськими партнерами».

У цьому контексті представник Держдепу підкреслив, що лише в четвер держсекретар Блінкен знову мав змогу поговорити телефоном з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. До того вони бачились у Брюсселі, Варшаві і на українсько-польському кордоні.

Читайте також: Посольство Молдови відновить роботу в Києві з 15 квітня

Крім того, Прайс нагадав, що постійні контакти відбуваються на рівні президентів Байдена й Зеленського, а також по лінії міністрів оборони.

«Отже, суть у тому, що наша взаємодія є постійною, рутинною й дуже глибокою»,- зауважив речник Держдепартаменту США.

Читайте також: Бельгія повертає своє посольство до Києва – ЗМІ

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що обговорив телефоном із державним секретарем США Ентоні Блінкеном наступний пакет військової допомоги Україні та подальші санкції проти рф.

Як повідомляв Укрінформ, посольства іноземних держав в Україні поступово повертаються до своїх постійних місць розміщення в Києві. Останньою про такі наміри заявила французька сторона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-