Данілов сумнівається, що у Раді знайдуться 300 голосів за «фінляндизацію»

Данілов сумнівається, що у Раді знайдуться 300 голосів за «фінляндизацію»

Укрінформ
Секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що умовна "фінляндизація" в Україні уже була і призвела до тимчасової окупації територій Донецької й Луганської областей та Криму.

Тому він сумнівається, чи знайдуться депутати, які готові за це зараз проголосувати, щоб змінити Конституцію. Про це Данілов заявив на брифінгу після виїзного засідання РНБО у Харкові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Те, що стосується "фінляндизації" - у нас є норма Конституції, і для того, щоб її змінити, треба 300 голосів депутатів. Я хочу подивитися, хто буде голосувати, щоб наша країна не була в НАТО і не рухалася у Євросоюз. Ви пам'ятаєте, що з цього питання все починалося у 2013 році, коли обіцяли, що у нас буде європейський шлях розвитку, а потім у Вільнюсі чомусь відмовились від цього шляху. Решта вам відомо", - сказав Данілов.

Читайте також: Столтенберг заперечив план «фінляндизації» України

За його словами, в Україні уже була умовна "фінляндизація", коли наша держава була позаблоковою. "Чим це закінчилося, ми бачили на власні очі. У нас забрали військовим шляхом Крим. У нас Російська Федерація розпочала війну у Донецькій і Луганській областях і зараз починає розповідати нісенітниці, що ми військовим шляхом будемо забирати ці території", - зазначив Данілов.

Читайте також: Маркарова прокоментувала чутки про «фінляндизацію» України

Як повідомлялося у ЗМІ, питання "фінляндизації" України начебто було однією з тем розмови Президента Франції Еммануеля Макрона з російським президентом Володимиром Путіним.

Однак згодом Макрон у Києві заперечив, що говорив із Путіним про «фінляндизацію» України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-