Nord Stream 2: Український інститут майбутнього закликає владу зібрати Раду і РНБО

Nord Stream 2: Український інститут майбутнього закликає владу зібрати Раду і РНБО

Заява
Укрінформ
Громадська організація “Український інститут майбутнього” (UIF) наполягає на скликанні позачергового закритого засідання парламенту і Ради національної безпеки і оборони України у зв'язку з останніми подіями, пов'язаними з російським газопроводом "Північний потік-2".

Про це йдеться у заяві UIF, передає Укрінформ.

“З огляду на останні події, пов’язані з «Північним потоком - 2» та повним нерозумінням як суспільства, так і політикуму щодо кроків, які має здійснювати держава у цій ситуації, а також відсутності належної комунікації щодо цього питання зі сторони України, команда Українського інституту майбутнього наполягає на скликанні позачергового закритого засідання ВРУ у найкоротший термін”, - наголошується в заяві.

На думку її авторів, під час цього засідання мають бути заслухані міністр закордонних справ та голова Генштабу Збройних сил України.

Читайте також: Можливості для блокування Nord Stream 2 все ще існують – Вітренко

Крім того, у UIF наполягають на скликанні найближчим часом РНБО для вироблення плану дій України, а також розроблення комунікаційного плану щодо залучення громадськості, лобістських компаній у США та ряді країн ЄС.

“Рішення щодо «Північного потоку - 2» – це безпекова криза, яка загрожує стабільності держави, особливо з огляду на те, що домовленості США та Німеччини відбулися відразу після статті Путіна «Єдиний народ», де прямо вказано на можливість агресії зі сторони РФ проти України”, - підкреслюється в заяві.

Читайте також: Nord Stream 2: «Змова» США й Німеччини та наслідки для України

Зі свого боку Український інститут майбутнього готовий приєднатися до розробки стратегій та планів держави з метою протидії рішенням, які «грають на руку» країні-агресору та загрожують державній безпеці України, додали в UIF і висловили сподівання на підтримку владою даної ініціативи.

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 21 липня, адміністрація Джо Байдена та уряд Ангели Меркель оголосили про досягнення угоди щодо завершення будівництва російського газопроводу "Північний потік - 2" в обхід України.

Україна і Польща засудили угоду Німеччини і США щодо Nord Stream-2 і заявили, що надалі протидіятимуть його запуску.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-