Батумський саміт: Євроінтеграція не має альтернативи для України, Грузії та Молдови

Батумський саміт: Євроінтеграція не має альтернативи для України, Грузії та Молдови

Декларація
Укрінформ
Вступ до Європейського Союзу є спільною метою для України, Грузії та Молдови, яка не має альтернативи.

Як повідомляє Укрінформ, про це зазначається у Декларації Батумського саміту, схваленій главами держав Асоційованого тріо, опублікованій на сайті Президента України

“Вступ до Європейського Союзу – це мета, яка об’єднує наші три держави. Європейська інтеграція не має альтернативи для наших країн, і жодна третя сторона не зможе вплинути на цей суверенний вибір. Ми вже досягли значного прогресу у відносинах з Європейським Союзом. Підтримані міцною волею наших народів стати частиною європейської сім'ї, ми єдині у своїй рішучості співпрацювати, щоб забезпечити визнання європейської перспективи для Грузії, Молдови і України, яка відкриє шлях для майбутнього членства в ЄС наших трьох держав”, - відзначено в документі.

Лідери трьох країн підкреслили, що відносини між асоційованими партнерами та Європейським Союзом базуються на спільних цінностях, на яких побудований ЄС, – демократії, повазі до прав людини та основних свобод та верховенстві права.

Декларація зафіксувала, що Україна, Грузія і Молдова залишаються відданими дотриманню цих цінностей та просуванню їх у відносинах на міжнародній арені.

Водночас глави держав підтвердили непохитну відданість продовженню процесу інтеграції до ЄС шляхом всеохоплюючих реформ, спрямованих на зміцнення демократичних інституцій, та поступовому наближенню нашого законодавства у відповідних сферах до ключових елементів права Євросоюзу.

Читайте також: ЄС на саміті в грудні має показати бачення відносин з Україною, Грузією і Молдовою – Зеленський

При цьому зауважено, що угоди про асоціацію з ЄС є ключовими дорожніми картами реформ і продовження їхньої імплементації становить основу для зміцнення політичної асоціації та подальшого поглиблення економічної та галузевої інтеграції трьох асоційованих партнерів з Європейським Союзом.

“Надання європейської перспективи трьом асоційованим партнерам стане потужним стимулом та надасть поштовх для ще глибших та більш широких реформ. У цьому контексті ми нагадуємо, що відповідно до статті 49 Договору про ЄС Грузія, Республіка Молдова та Україна як європейські держави, які поважають європейські цінності та віддані їхньому просуванню, можуть подати заявки на вступ до Європейського Союзу”, - заявили глави України, Молдови і Грузії.

Читайте також: Зеленський у Батумі нагадав про амбітний порядок денний з Євросоюзом

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у понеділок перебуває з робочим візитом у Грузії.

Міністри закордонних справ України, Грузії і Молдови 17 травня підписали меморандум про створення “Асоційованого тріо” задля спільної успішної євроінтеграції трьох країн

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-