Зеленський у Батумі нагадав про амбітний порядок денний з Євросоюзом

Зеленський у Батумі нагадав про амбітний порядок денний з Євросоюзом

Укрінформ
Найближчими цілями України у взаємодії з Європейським Союзом є початок імплементації угоди про спільний авіаційний простір, подальша підготовка до промислового безвізу і підбиття перших підсумків оновлення Угоди про асоціацію.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський під час Батумської міжнародної конференції, яку транслював Офіс Президента у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

“Наш орієнтир - Угода про асоціацію з ЄС. Її імплементація наблизить Україну до критеріїв членства в ЄС. Та вже сьогодні ми маємо амбітний порядок денний з Євросоюзом. Найближчі цілі - це старт імплементації угоди про спільний авіаційний простір, наступна стадія підготовки промислового безвізу і перші підсумки оновлення Угоди про асоціацію”, - заявив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у понеділок, 19 липня, перебуває з робочим візитом у Грузії.

Читайте також: ЄС на саміті має показати чітке бачення відносин з Україною, Грузією і Молдовою – Зеленський

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль раніше висловив сподівання, що підписання угоди про Спільний авіаційний простір (САП) ЄС з Україною відбудеться цієї осені.

6 липня Зеленський під час зустрічі з очільником Європейської ради Шарлем Мішелем обговорив пріоритети двосторонньої взаємодії в контексті підготовки до 23-го саміту Україна – ЄС.

Читайте також: Зеленський у Грузії ознайомився з безпековою ситуацією на межі з окупованою Абхазією

Попередній, 22-й саміт Україна-ЄС відбувся 6 жовтня 2020 року в Брюсселі, наступний запланований на 12 жовтня 2021 року в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-