Кулеба відповів на слова Путіна про «корінних» росіян в Україні

Кулеба відповів на слова Путіна про «корінних» росіян в Україні

Укрінформ
Повну відповідальність за провалля між українцями і росіянами несе президент РФ Володимир Путін, який розв’язав агресію.

Як передає Укрінформ, про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба написав у Твітері.

"Українці та росіяни — два різних народи. Ми могли би жити у дусі добросусідства, але у 2014 РФ напала на Україну, вбила тисячі людей і відхопила шматок території. Повну відповідальність за провалля між українцями і росіянами несе Владімір Путін, який розв’язав агресію", - наголосив Кулеба.

Читайте також: В ОП прокоментували слова Путіна про «зовнішнє управління» Україною і Медведчука

Він також підкреслив, що "корінні народи України — це кримські татари, кримчаки, караїми. Росіяни — національна меншина, права якої захищені Конституцією на рівні з іншими. Вони не можуть бути корінним народом, бо мають власну державу. Альтернативні вигадки — це класика російських маніпуляцій".

За словами міністра, "коли Путін заводить стару пісню про "зовнішнє управління", це означає лише одне: він мріє, щоб питання України вирішувалися в Москві. Позиція Президента Володимира Зеленського і воля українського народу чітка: це наша країна і ніхто не буде вирішувати нашу долю крім нас самих.

Читайте також: Парламент включив до порядку денного законопроєкт Зеленського про корінні народи

Як повідомлялось, 30 червня Путін в ході "прямої лінії" прокоментував законопроєкт про корінні народи України. За його словами, керівництво України "явно недружнє до нас. Це абсолютно очевидна річ. Інакше важко було б пояснити проєкт закону, внесений Президентом до Ради".

Також Путін назвав українців та росіян "одним народом", і зауважив, що про зустріч с Президентом України Володимиром Зеленським "говорити складно", оскільки той "віддав країну під зовнішнє управління".

Читайте також: Путін звинуватив США у причетності до інциденту з британським есмінцем Defender

Зеленський 18 травня вніс до Верховної Ради як невідкладний законопроєкт про корінні народи України. У законопроєкті визначається, що "корінний народ України – автохтонна етнічна спільнота, яка сформувалася на території України, є носієм самобутньої мови і культури, має традиційні, соціальні, культурні або представницькі органи, самоусвідомлює себе корінним народом України, становить етнічну меншість у складі її населення і не має власного державного утворення за межами України. Корінними народами України, які сформувались на території Кримського півострова, є кримські татари, караїми, кримчаки".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-