Парламент включив до порядку денного законопроєкт Зеленського про корінні народи

Парламент включив до порядку денного законопроєкт Зеленського про корінні народи

Укрінформ
Верховна Рада включила до порядку денного сесії президентський законопроєкт 5506 "Про корінні народи України".

Як передає кореспондент Укрінформу, цей законопроєкт міститься у постанові 4690-17 "Про внесення змін до порядку денного п'ятої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання", ухваленій 244 голосами депутатів на засіданні у вівторок.

Ухвалена постанова включає до порядку денного п'ятої сесії Верховної Ради 45 законопроєктів. Зокрема, законопроєкт Президента 5506 "Про корінні народи України", визначений як невідкладний.

Серед інших законопроєктів, включених до порядку денного - 5502 "Про визнання таким, що втратив чинність Закону України "Про створення вільної економічної зони "Крим" та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України" та про внесення змін до деяких законодавчих актів України"; 5547 "Про лікарські засоби"; 5655 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери містобудівної діяльності".

Читайте також: Джемілєв сподівається на ухвалення закону про корінні народи вже цього тижня

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 18 травня вніс до Верховної Ради як невідкладний законопроєкт про корінні народи України. У законопроєкті визначається, що "корінний народ України – автохтонна етнічна спільнота, яка сформувалася на території України, є носієм самобутньої мови і культури, має традиційні, соціальні, культурні або представницькі органи, самоусвідомлює себе корінним народом України, становить етнічну меншість у складі її населення і не має власного державного утворення за межами України. Корінними народами України, які сформувались на території Кримського півострова, є кримські татари, караїми, кримчаки".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-