Кулеба: Ніхто не має чіткої відповіді, що робити з режимом Лукашенка

Кулеба: Ніхто не має чіткої відповіді, що робити з режимом Лукашенка

Укрінформ
Ні в кого немає чіткої відповіді, як поводитися з режимом Олександра Лукашенка в Білорусі. 

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час пресконференції у Брюсселі, організованої Фондом Конрада Аденауера.

“Я не думаю, що хтось у цій кімнаті, або у Європейській службі зовнішніх справ має чітку відповідь на те, як поводитися з Білоруссю в контексті Східного партнерства”, - сказав він.

Кулеба зазначив, що Білорусь є надзвичайно чутливою і болючою річчю для України, а також для її колег з асоційованого тріо (Україна, Грузія, Молдова) і для Європейського Союзу. Міністр акцентував, що всі сторони вважають, що громадяни Білорусі заслуговують на краще життя і гарне майбутнє.

Читайте також: Фільм-розслідування про «золоте дно» Лукашенка Білорусь визнала «екстремізмом»

“Ми перебуваємо в діалозі з партнерами і Європейським Союзом щодо того, як діяти з режимом Олександра Лукашенка в цьому контексті. Але основним принципом для нас є, звичайно, повна підтримка, яка має бути поширена на людей у Білорусі”, - наголосив глава української дипломатії.

Як повідомлялося, у Білорусі в серпні 2020 року почалися масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко. Режим застосовує проти демонстрантів жорстокі репресії, вдаючись до масових арештів.

Читайте також: В ЄС не виключають п’ятого пакета санкцій проти режиму Лукашенка

Легітимність режиму Лукашенка не була визнана ЄС, США, Україною та більшістю демократичних країн світу.

У четвер Кулеба разом із віцепрем’єр-міністром, міністром закордонних справ Грузії Давідом Залкаліані та в.о. прем’єр-міністра, міністром закордонних справ та європейської інтеграції Республіки Молдова Ауреліу Чокоєм вперше відвідають інституції ЄС в Брюсселі зі спільним візитом у форматі асоційованого тріо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-