Комітет Ради може розглянути законопроєкт про олігархів наступного тижня

Комітет Ради може розглянути законопроєкт про олігархів наступного тижня

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки може розглянути президентський законопроєкт про олігархів наступного тижня.

Про це повідомив перший заступник голови парламентської фракції “Слуга народу” Олександр Корнієнко в ефірі ток-шоу “Зворотний відлік” на UA:Першому, передає Укрінформ.

“Ми чекаємо рішення Комітету з питань національної безпеки та оборони, який відбудеться на наступному тижні, щодо цього законопроєкту (№ 5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)"- ред.), - сказав Корнієнко.

Читайте також: Зеленський назвав умову, за якої питання про олігархів можуть винести на референдум

Він також висловив припущення, що до кінця п’ятої сесії відповідний документ буде ухвалено в першому читанні.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський 2 червня 2021 року подав на розгляд Верховної Ради законопроєкт № 5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)".

Положення документа, зокрема, передбачають встановлення ознак, за якими особа може бути віднесена до олігархів. Крім цього, законопроєктом передбачається створення Реєстру олігархів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-