Кравчук пояснив, чому Штати мають приєднатись до «Норманді»

Кравчук пояснив, чому Штати мають приєднатись до «Норманді»

Відео
Укрінформ
Голова української делегації в Тристоронній контактній групі, перший президент України Леонід Кравчук заявив, що підтримує ідею розширення «нормандського формату» за рахунок США.

В інтерв’ю Радіо Свобода Кравчук сказав, що присутність такого учасника, як США, «зміцнить хребет» переговорів, передає Укрінформ.

«Я не хочу ображати Європу, але Росія Європу не слухає. Вона купила вже багатьох, зокрема колишніх канцлерів... Росія купує Європу. І я думаю, що наявність в даному разі США у (нормандському – ред.) форматі зміцнить хребет цієї організації й Росія відчує, що там знаходиться одна з найсильніших, наймогутніших країн світу і що з нею потрібно рахуватися», – сказав Кравчук.

Читайте також: США не відмовляться від підтримки реінтеграції Криму та Донбасу - радник Президента

Він також зазначив, що для розширення переговорного процесу потрібна згода усіх його учасників, проте, за словами Кравчука, Росія не має підстав відмовити США в участі останньої у переговорах.

«Треба аргумент. В чому претензії до США? Росія може бути, а Сполучені Штати не можуть? Головне, щоб це питання поставили в порядок денний і почали обговорювати. Я за те, щоб США були присутні», – сказав Кравчук.

Читайте також: Гармаш: Ми повинні ставитися до «Мінська» як до інструменту впливу

Він нагадав, що на самому початку представник США брав участь у переговорах щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

«Перша зустріч була не в Мінську, а у Швейцарії. Був женевський формат. У женевському форматі був присутній держсекретар Сполучених Штатів Америки. Але потім Путін зумів обвести навколо пальця і Порошенка та інших, і вони доводили тим же Сполученим Штатам Америки, що ми це можемо зробити без вас. Це була величезна помилка. А, якщо починалося за участю США, то можна і продовжити», – сказав Кравчук.

Читайте також: Зустріч лідерів «нормандської четвірки» готують на квітень - Кравчук

Як повідомляв Укрінформ, глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук наголосив, що Україна залишається прихильником того, що потрібно продовжувати виконувати угоди, ухвалені в Нормандському форматі та на Мінській платформі.

3 березня Кравчук на засіданні ТКГ висловив протест проти оприлюдненого інтернет-ресурсом так званої "народної міліції ДНР" повідомлення про "отримання дозволу на ведення попереджувального вогню для придушення вогневих точок противника". Кравчук наголосив, що ця заява є загрозою "однобічного виходу російської сторони з режиму припинення вогню".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-