Зустріч лідерів «нормандської четвірки» готують на квітень - Кравчук

Зустріч лідерів «нормандської четвірки» готують на квітень - Кравчук

Укрінформ
Політичні радники лідерів «нормандської четвірки» працюють над організацією зустрічі очільників Франції, Німеччини, України і Росії орієнтовно у квітні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив голова української делегації для участі в ТКГ Леонід Кравчук в ефірі каналу «Україна 24» в п’ятницю.

«Я знаю, що зараз іде велика робота на рівні політичних радників, де бере участь Єрмак і, відповідно, радник Путіна Козак та інші. Вони якраз і вирішують це головне питання – зустріч на найвищому рівні. Планується десь, мабуть, на квітень, але як воно буде насправді, сказати важко, тому що передбачити діяльність або позицію Росії дуже важко – вона змінюється буквально щодня», - сказав Кравчук.

Коментуючи намір Президента Володимра Зеленського окремо зустрічатися з лідерами «нормандської четвірки», голова делегації України в ТКГ акцентував, що йдеться про ситуацію, якщо не відбудеться спільна зустріч лідерів Франції, Німеччини, України і Росії.

Читайте також: Радники лідерів країн «нормандської четвірки» комунікують майже щодня – Кулеба

Кравчук також вважає, що зустріч у форматі «віч-на-віч» з Путіним, «це реально можливо».

«Формат, тема зустрічі - це ж мають готувати міністри закордонних справ, спеціальні люди, які завжди готують зустрічі президентів. Якщо така зустріч буде підготовлена, і Путін погодиться, і Зеленський з порядком денним погодиться, тоді зустріч має відбутися», - зазначив перший президент України.

Він також заявив, що, на його думку, коли йдеться про такі питання, як війна і мир, життя і смерть, суверенітет і територіальну цілісність і незалежність України, потрібно обов’язково зустрічатися і домовлятися.

Читайте також: Зеленський хоче долучити Байдена до «Норманді»

«Принаймні стане ясною позиція того, з ким ти зустрічаєшся, - вона буде оприлюднена і будь-які маніпуляції тоді відходять на задній план. А все інше стає другорядним, головне – досягти мети», - переконаний Кравчук.

Як повідомляв Укрінформ, глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук наголосив, що Україна залишається прихильником того, що потрібно продовжувати виконувати угоди, ухвалені в Нормандському форматі та на Мінській платформі.

3 березня Кравчук на засіданні ТКГ висловив протест проти оприлюдненого інтернет-ресурсом так званої "народної міліції ДНР" повідомлення про "отримання дозволу на ведення попереджувального вогню для придушення вогневих точок противника". Кравчук наголосив, що ця заява є загрозою "однобічного виходу російської сторони з режиму припинення вогню".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-