Зеленський обіцяє пакет законів для реінтеграції окупованих територій

Зеленський обіцяє пакет законів для реінтеграції окупованих територій

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський запевняє, що буде пакет законопроєктів для безпечної реінтеграції нині окупованих територій.

Про це він заявив у Посланні до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Нам потрібна стратегія розвитку Донецької та Луганської областей, робота над нею вже почалася”, - сказав він.

За словами Зеленського, “ми будуємо новий Донбас - сучасний, безпечний”.

Президент наголосив, що мир на Донбасі та деокупація Криму – ключові пріоритети.

Читайте також: Зеленський: Хочемо, щоб люди на Донбасі і в Криму знали про Україну не від Кісєльова

«На жаль, у порядку денному Нормандського формату ніколи не було питання Криму. Але воно було, є і завжди буде у нашому порядку денному. Допоки Крим залишається окупованим, а українці та кримські татари там зазнають регулярних переслідувань - світ не має забути про Крим», - сказав Президент.

Він зауважив, що можна скільки завгодно постити веселі меми про гарантії безпеки Будапештського меморандуму, однак це не поверне наші території. "Ми шукаємо нові дієві інструменти для цього. Повернули питання Криму в міжнародний порядок денний. Ми створюємо формат «Кримська платформа». Це координація міжнародних зусиль для захисту прав кримчан та деокупації півострова. Я вже предметно обговорив цю ініціативу з представниками Європейського Союзу, Великої Британії, Канади, Туреччини та іншими партнерами. Багато з них готові приєднатися та брати в ній активну участь", - сказав Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-