«Опитування Зеленського» не потребує законодавчого врегулювання – депутат

«Опитування Зеленського» не потребує законодавчого врегулювання – депутат

Укрінформ
Ініціатива Президента Володимира Зеленського поставити п’ять запитань українцям у день місцевих виборів 25 жовтня є прикладом комунікації влади із суспільством і не потребує законодавчого врегулювання.

Таку думку в коментарі Укрінформу висловив голова Комітету Верховної Ради з питань правової політики Андрій Костін (фракція "Слуга народу").

"Опитування громадян, якщо воно ініційоване Президентом, на мій погляд, - це елемент відкритості Президента для спілкування з українцями. Я повністю підтримую саму ідею. Наскільки я читав у тих коментарях, які були сьогодні опубліковані, то це не пов’язано з виборчим процесом, це точно не є якоюсь імітацією референдуму, тому що ми тільки очікуємо на закон про референдум. Але це дуже гарний приклад того, як влада має комунікувати із суспільством", - зазначив Костін.

Депутат додав, що ініціатива Президента допоможе перевірити активність громадян і включатиме питання, які дійсно турбують суспільство.

Читайте також: Опитування у день голосування не передбачені Виборчим кодексом – КВУ

"Це дуже гарна ідея, і я повністю підтримую цю ідею. Думаю, що вона має бути реалізована. Це експеримент, і якщо питання дійсно будуть такими, які турбують суспільство, то зможемо перевірити, наскільки люди є активними в тому, щоб узяти участь у цьому опитуванні. Тобто я взагалі не вважаю, що це питання потребує якогось законодавчого врегулювання", - сказав Костін.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський опублікував відеозвернення, у якому закликав українців прийти на виборчі дільниці в неділю, 25 жовтня, та відповісти на п'ять важливих для кожного запитань.

Пізніше в Офісі Президента пояснили, що ініціатива Зеленського щодо проведення опитування у день голосування на місцевих виборах 25 жовтня не матиме прямих юридичних наслідків.

Раніше Верховна Рада планувала розглянути питання про включення до порядку денного сесії законопроєкту №4043 щодо надання повноважень Центральній виборчій комісії проводити опитування громадської думки у день виборів. Однак цього не зробили, бо питання було "не підготовлене". Перед цим профільний Комітет ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування не зміг ухвалити рішення щодо даного законопроєкту через відсутніть кворуму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-