Раді пропонують дозволити ЦВК проводити опитування у день виборів

Раді пропонують дозволити ЦВК проводити опитування у день виборів

Законопроєкт
Укрінформ
У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, яким пропонується дозволити ЦВК проводити опитування громадської думки у день виборів.

Як передає Укрінформ, текст законопроєкту №4043 "Про внесення змін до Закону України "Про Центральну виборчу комісію" щодо опитувань громадської думки" і супровідні документи до нього оприлюднені на сайті Верховної Ради.

"Проєктом закону пропонується внести зміни до Закону України "Про Центральну виборчу комісію" в частині надання Центральній виборчій комісії повноважень забезпечувати організацію підготовки і проведення опитування громадської думки у разі прийняття Кабінетом Міністрів України рішення про проведення такого опитування", - йдеться у пояснювальній записці.

Читайте також: Арахамія вважає, що перенести місцеві вибори через пандемію неможливо

Проведення таких опитувань пропонують дозволити в день голосування на загальнодержавних або місцевих виборах на всій території України або в окремих її місцевостях.

Крім того, законопроєктом встановлюється коло питань, які не можуть бути включені до переліку питань в опитуваннях громадської думки. Зокрема, це питання, які стосуються тимчасово окупованих територій, виборів на цих територіях, економічної взаємодії з тимчасово окупованими територіями, порядок управління такими територіями, а також питання амністії, та взаємодії з державою, визнаною Верховною Радою України державою- агресором або державою- окупантом.

Читайте також: Рада зробила непленарним тиждень перед місцевими виборами

Авторами проєкту є народні депутати від фракції "Слуга народу" - члени Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олександр Корнієнко, Андрій Клочко, Володимир Іванов, Олександр Качура та Андрій Стріхарський.

Як повідомив у Фейсбуці перший заступник голови профільного комітету, член фракції "Голос" Роман Лозинський, комітет збереться на засідання вже 4 вересня о 9:00, щоб розглянути даний законопроєкт.

Читайте також: Рада не збирається змінювати постанову про місцеві вибори

Раніше норму щодо права проведення Центральною виборчою комісією опитувань громадської думки деякі нардепи пропонували включити в законопроєкт №3971 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення окремих виборчих процедур". Однак членам профільного комітету забракло голосів для врахування відповідної поправки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-