Візит Зеленського у Польщу дозволить скоординувати протидію Nord Stream 2 — Дещиця

Візит Зеленського у Польщу дозволить скоординувати протидію Nord Stream 2 — Дещиця

Укрінформ
Офіційний візит Президента України Володимира Зеленського до Польщі буде хорошою нагодою скоординувати зусилля сторін з недопущення подальшої реалізації проєкту газопроводу "Північний потік-2".

Про це в коментарі власному кореспондентові Укрінформу повідомив посол України в РП Андрій Дещиця.

"Візит дозволить скоординувати наші дальші дії з недопущення реалізації російського політичного проєкту газопроводу "Північний потік-2", у чому наші позиції з польською стороною повністю збігаються", - наголосив посол.

Він додав, що українська сторона зацікавлена в поглибленні співпраці в енергетичній галузі, зокрема і у використанні потенціалу терміналу скрапленого газу в місті Свіноуйсцє.

Він наголосив, що Україна зацікавлена розвитком інвестиційної співпраці двох країн.

"Польща залишається одним з ключових торговельних партнерів України, товарообіг зберігає сталу тенденцію до зростання. Важливо, щоб зростали обсяги взаємних інвестицій. Запрошуємо польський бізнес брати активну участь в інфраструктурних, інноваційних проєктах, у тому числі з відновлення Донбасу", - констатував український дипломат.

Дещиця повідомив, що дуже важливою для України й Польщі є також співпраця в оборонній сфері. Посол наголосив, що великий потенціал має спільний унікальний підрозділ – ЛитПолУкрбриг, що є "прикладом успішної взаємосумісності та взаємодоповнюваності Збройних сил України і країн НАТО".

Читайте також: Зеленський запропонує у Варшаві низку ініціатив в історичній сфері

Український дипломат зауважив, що візит має дати поштовх розвитку співпраці з вдосконалення прикордонної інфраструктури, збільшення кількості пунктів пропуску на кордоні з Польщею.

"Ми спільно працюватимемо над розвитком транспортних магістральних сполучень України з Польщею та всією Європою", - констатував він.

За його словами, одним з дуже важливих питань переговорів буде захист прав та інтересів громадян України в Польщі, кількість яких сягає понад півтора мільйона.

"Ми розуміємо причини української міграції до Польщі, водночас будемо далі працювати над тим, щоб здобуті знання і досвід в Польщі наші громадяни використовували в Україні. Саме для того, одним з пунктів програми є зустріч з польським бізнесом, якого ми будемо заохочувати до створення нових проєктів в Україні і створення нових робочих місць, у тому числі з використанням потенціалу тих громадян України, студентської молоді, котрі працюють і навчаються сьогодні в Польщі", - підкреслив Дещиця.

Як повідомлялося, 31 серпня відбудеться офіційний візит Президента України до Польщі. Наступного дня він візьме участь у міжнародних заходах з відзначення 80-річчя початку Другої світової війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-