Зеленський і Лукашенко домовилися про взаємні візити

Зеленський і Лукашенко домовилися про взаємні візити

Укрінформ
Президенти України і Білорусі Володимир Зеленський і Олександр Лукашенко обговорили ситуацію на Донбасі, питання економічної взаємодії і домовилися про взаємні візити.
Про це йшла мова під час їхньої телефонної розмови, повідомляє прес-служба президента Республіки Білорусь.

«Володимир Зеленський докладно розповів Президенту Білорусі про ситуацію на Донбасі і подякував за організацію ефективного переговорного майданчика і в цілому за ту роль, яку відіграє Білорусь у справі врегулювання цього конфлікту», - йдеться в повідомленні.

У свою чергу Лукашенко запевнив Зеленського, що Мінськ продовжить і надалі докладати всіх зусиль для врегулювання ситуації в регіоні і Україна завжди може розраховувати на Білорусь як країну - прихильницю мирних ініціатив і процесів.

Також лідери України та Білорусі обговорили питання економічної взаємодії та торгівлі, зокрема розвиток співпраці у сфері промисловості, сільського господарства. Особливу увагу було приділено перебігу жнив в обох країнах.

Ще однією темою розмови стала взаємодія та забезпечення національної безпеки обох країн в енергетичній сфері, зазначили в прес-службі.

Читайте також: Лукашенко приїде в Україну на запрошення Зеленського - посол

Крім того, Зеленський і Лукашенко обмінялися взаємними привітаннями: Президент Білорусі привітав українського лідера з успішним проведенням політичних кампаній, а Зеленський, у свою чергу, відзначив блискуче проведення II Європейських ігор у Мінську.

Лукашенко також прийняв запрошення відвідати Україну в рамках ІІ Форуму регіонів Білорусі і України, у відповідь запросивши Зеленського відвідати Білорусь «у будь-який час і в будь-якому форматі». «Володимир Зеленський це запрошення із задоволенням прийняв», - йдеться в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-