Білорусь відповіла Трампу: про Донбас можна говорити і в Антарктиді

Білорусь відповіла Трампу: про Донбас можна говорити і в Антарктиді

Оновлено
Укрінформ
Міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей заявив, що навряд чи що-небудь залежить від місця проведення переговорів щодо України, головне впевненість в їх успіху.

Про це повідомляє БЕЛТА.

"Переговори щодо України можна перенести хоч в Антарктиду, якщо буде впевненість в їх успіху. Але для появи цієї впевненості потрібно, щоб усі залучені в цей конфлікт сторони, а також нібито "сторонні", але дуже зацікавлені держави були щиро націлені на припинення кровопролиття", - сказав міністр.

Макей додав, що не Білорусь напрошувалася в якості майданчика для проведення переговорів щодо України.

"Варто нагадати: не Білорусь напрошувалася в якості майданчика для проведення переговорів щодо України, а керівники країн "нормандської четвірки" висловили прохання до президента Олександра Лукашенко прийняти у себе учасників зустрічей з врегулювання українського конфлікту. На відміну від інших, Білорусь за лаврами миротворця не женеться. Але це конфлікт в нашій сім'ї, в нашому регіоні, і ми кровно зацікавлені в його вирішенні", - підкреслив він.

За словами міністра, хоч Білорусь і не є учасником переговорів, президент країни неодноразово пропонував різні варіанти врегулювання цієї кризи.

Читайте також: Трамп пропонує перенести переговори щодо Донбасу з Мінська

"Ми - не учасники переговорів, але президент Республіки Білорусь неодноразово пропонував різні варіанти врегулювання цієї кризи, у тому числі готовність забезпечити контроль білоруськими миротворцями українсько-російського кордону і лінії зіткнення", - зазначив він.

Нагадаємо, напередодні президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв за підсумками засідання Ради безпеки ООН заявив, що президент США Дональд Трамп пропонує перенести переговори з врегулювання конфлікту на Донбасі з Мінська в інше місто.

За словами Назарбаєва, одним з нових місць проведення переговорів може бути Казахстан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-